Galerii! Mini-KAAMOS stipendiumi pälvis Louis Vuittonis töötav eestlanna!

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Palju õnne! Mini-KAAMOS stipendiumi pälvis Louis Vuittonis töötav eestlanna Mirja Pitkäärt!

Foto: Caroliine Sada

1000-eurose KAAMOS stipendiumi pälvis KAAMOS aksessuaaride näituse üllataja Mirja Pitkäärt.

Eestis võrdlemisi tundmatu tüdruk on Viljandist jõudnud Tartu, Tallinna, Viini ja Londoni kaudu tänaseks Pariisi, kus ta täna töötab maailma ühes võimsamas luksuskaupade märgis Louis Vuitton disainerina.

Foto: Caroliine Sada

Tagasihoidlik tüdruk näitab KAAMOSel oma London College of Fashion lõputööna sündunud kollektsiooni, mis lõi žürii pahviks ekstra rafineeritud ja pea erootilise disainikeelega. Preemia üleandmisel tehtud Skype usutluses andis Mirja lootust, et tema tulevikuplaanidesse mahub kindlasti ka Eesti.

Foto: Caroliine Sada

Nokia Lumia eriauhinna (nutitelefon Lumia 930) pälvis Eesti Kunstiakadeemia ehtekunsti magistrant Sofja Markarova ehteseeriaga PLÜSCH. Sametiselt seksikas seeria on suurepärane näide šikist taaskasutusest, sest ehete südamikeks on tegelikult kasutatud veinipudelite korgid.

Kõik 20 sõelale jäänud ja näitusel eksponeeritud tööd tõestavad, et noor Eesti aksessuaaridisain on on saamas uut hingamist – peale on kasvamas põlvkond andekaid, pühendunud ja kaasaja maailmas osavalt navigeerivaid tegijaid.

Foto: Caroliine Sada

Projekti initsiaator Tanel Veenre loodab, et sellega ei lõppe KAAMOSlikud sähvatused ja kutsub endast märku andma kõiki kultuurisõpru või firmasid, kes sooviks seda stipendiumi edaspidi toetada. Noor Eesti disain on seda väärt!

KAAMOSe kammerik näitus Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi trepigaleriis on avatud kuni 2. novembrini.

Kaamos meeskond: Tanel Veenre, Janne Klooren, Kätlin Teesalu

Toetajad: OÜ Stiilikanal, Eesti Kultuurkapital, Nokia Lumia, Campari

Lisatud fotod võidutöödest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles