Vahva koomiks: taanlane pilab eestlaste Põhjamaa-ihalust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp teiste seas
Eesti lipp teiste seas Foto: SCANPIX

Populaarsel kunstisaidil DeviantArt saab näha vaimukat koomiksit, mis pilab eestlaste soovi põhjamaalaste hulka kuuluda.

25-aastane koomiksikunstnik Humon Taanist selgitab, et eestlased küsivad sageli, et miks tema Põhjamaadest rääkivates koomiksites pole mainitud Eestit. Põhjuseks olevat see, et tõelised põhjamaalased ei pea eestlasi põhjamaalasteks.

Peamiselt arvatakse, et Baltikumis elavad «väga depressiivsed inimesed, kes kannavad halle riideid ja elavad hallides majades.»

Koomiksis soovib tegelane nimega Eesti Põhjamaade peole pääseda ning pakub Soomele altkäemaksuks viina. Soome haarab pudeli ning lajatab Eesti nina ees ukse kinni. Läti ja Leedu küsivad, et kas Eestile ei kõlba pelgalt Baltimaa olla.

Eesti ahastab seejärel Põhjamaade ukse taga: «Miks ma üldse peaksin tahtma Põhjamaa olla? Sest ma tahan nunnude poistega pidutseda!»

Kõnealust koomiksit saad näha SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles