Tallinn Fashion Weekil näeb korraga terve sajandi moodi

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Fashion Week: MOOD100
Tallinn Fashion Week: MOOD100 Foto: promo

Eesti Kunstiakadeemia tähistab sel aastal saja aasta möödumist moehariduse andmise algusest Eestis. Selle haripunktiks on suurejooneline moevaatemäng, milles läbitakse ühe etenduse vältel terve moesajand.

«Oma nägemust erinevatest kümnenditest esitavad Eesti Kunstiakadeemia moeosakonna praegused ja kunagised õppejõud. See ei ole moeajaloo väljanäitus, vaid ikkagi iga osaleva moelooja tõlgendus konkreetse kümnendi moemeeleoludest,» räägib idee autor Vilve Unt, Eesti Kunstiakadeemia moeosakonna õppejõud ja üks osalejatest.

«MOOD100 on ühtaegu subjektiivne ja samas ka tagasivaadates üldisemaid olulisi muutusi interpreteeriv käsitlus möödunud sajandist. Meie etendus on audio-visuaalne tervik, mille loomisel on lisaks osalevatele moekunstnikele oma olulise panuse andnud foto- ja videokunstnik Mark Raidpere ning helilooja Markus Robam,» lisab Anu Lensment, etenduse stilist ja osaleja.

MOOD 100 etendusel osalevad Anu Lensment, Anu Ojavee, Anu Samarüütel-Long, Eike Einama, Gea Promet, Jaana Varkki, Kai Saar, Kalle Aasamäe, Marit Ahven ja Vilve Unt. Etendus toimub Tallinn Fashion Weeki raames reedel, 24. oktoobril algusega kell 21.

Tallinn Fashion Weeki esitleb Absolut, toetavad Maybelline, Vichy, Kaubamaja, Go Adventure, J.P. Chenet ja Tallink Hotels.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles