Mehed eelistavad füüsilist petmist emotsionaalsele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: AP / Scanpix

Hiljutisest uuringust selgus, et meeste arvates on emotsionaalne reetmine palju valusam kui seksuaalne truudusetus.

Senini on usutud, et naised elavad emotsionaalset petmist palju raskemini üle kui mehed, kelle jaoks peaks seks kellegi teisega olema esimese klassi kuritegu, vahendab Buduaar.

See kõik on seotud evolutsiooni arenguga: mehed õppisid, et nad peavad olema valvsad selles suhtes, et kellega nad seksivad, sest nad ei saa kunagi tegelikult teada, kas laps ikka on nende oma, samas kui naised otsivad emotsionaalset seost mehega, kes oleks nõus jääma ja lapsed üles kasvatama.

Uuringu kohaselt peab see teooria siiani paika, kuid ei ole nii must-valge - tegelikult mängib mehe isik (mitte tema ego) suuremat rolli selles, kuidas ta kogeb armukadedust.

Teadlased leidsid, et mehed, kes olid loonud turvalise suhte naisega (ja seda mitte kohustusest), said suurema tõenäosusega emotsionaalse truuduse peale armukadedaks.

Kumba oleks sinu jaoks kergem andestada - füüsilist või emotsionaalst petmist?
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles