Viimane aeg on hankida pääse rammumeeste jõukatsumisele!

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelseisval laupäeval kohtuvad Tallinna Spordihallis maailma kuulsamad rammumehed, et välja selgitada tugevamatest tugevam.

Foto: MediaMarketing

Sündmus on erakordne just selle poolest, et tegu on Strongman Champions League (SCL) esimese maailmakarika etapiga Kalevite maa väelisel pinnal. Eestis ei ole seda varem nähtud! Sündmus saab teoks Eesti Professionaalsete Rammumeeste Ühingu eestvedamisel. Lisaks saab sündmus Eurospordi vahendusel kajastatud üle maailma, kus sellised võistlused on väga populaarsed. Praegu on õige aeg osta piletid, et jõumeeste maailmas oodatavad võidud, üllatused ja rekordid jõuaksid huvilisteni just soorituste hetkel. 

 

Tallinnas võtavad mõõtu rammumehed Lätist, Leedust, Austriast, Soomest, Poolast, Serbiast ja Kanadast. Selle spordiala ihaldusväärsed võidetud tiitlid panevad neid mehi oma maa, erinevate võistluste või koguni maailma tugevamate plejaadi ülemistele astmetele. 

 

 

Nimed Dainis Zageris, Vidas Blekaitis, Martin Wildauer, Arto Niemi Nikkola, Krzystof Radzikowski, Ervin Katona ja J. F. Caron on ainult võhikutele tundmatud, jõuvõtus panevad nende nimed vastaseid hea koha saamiseks hullusti pingutama, sest tahtmine olla selliste meestega võrdne nõuab suurt tööd. 

 

 

Eesti paneb välja oma kolm giganti, kes on samas nimekirjas igati väärikal positsioonil ning on oma sitkust ja jõudu üle maailma tõestamas käinud ja selle kinnituseks ka säravaid medaleid-karikaid kaasa toonud. Nendeks on Rauno Heinla, kel kaasas värske etapivõit Leedust, Lauri Nämi, kes hoiab hetkel liigas kolmandat positsiooni ning tänavuse Kõrveküla rammumehe võistluse kinni löönud Markus Männik. Need saavutused on mõistagi vaid piisake saavutustemeres. 

«Leedu võit näitas, et olen hetkel heas vormis ja eeloleval võistlusel üks tugevamatest. Minu ootuseks on alati esikoht!» lubab Rauno Heinla. Lauri Nämi tunnistab, et kodus on tavaliselt keerukam võidelda, kuid Eesti meeste tase on hetkel kõrge.

 

 

Rammumehe staatus on lahutamatult seotud lihaste massi ja karurammuga, seepärast astuvad rahva ette mehemürakad, kel kaalu natuke üle ja alla pooleteisesaja kilogrammi ning pikkust on visanud ikka kahe meetri lähedusse. Nad tõstavad, tassivad, tirivad, kergitavad ja loobivad raskusi, mis kõrvalseisjatel kananaha ihule toob ja mis kannavad sageli tundmatuid nimesid nii stiili kui raskuse enda osas: meremees, atlas jne, kuid tähendavad siiski arusaadavat kohvritele, kividele, hantlitele ja muudele raskustele käte külge panemist.

 

 

Sama ürituse raames korraldab Eesti Käesurumisspordiliit esmakordselt proffide armwrestling`u supermatši. Tegu on põneva ja kaasahaarava vastasseisuga kahe võrdse mehe vahel. Käesurumine kestab viis raundi, mille käigus selgub võitja tulemusega 3-2, 4-1 või 5-0. Kolme paari hulgas on ka Eesti raskekaallane Koit Põder, kes esindas kodumaad tänavusel MMil.

 

 

Võistluse korraldajad tahavad viia rahvani teadmise, et rammumehe spordiala pole pelgalt laadameelelahutus, vaid on tõsisem ja laiahaardelisem spordiala, millega saavad tegeleda kõik, kellel on huvi raskejõustiku ning vastupidavusalade suhtes. Rammumeeste ala omapäraks on seegi, et kõrgustesse jõutakse tavaliselt aastatepikkuse visa treeninguga juba elunäinud mehe eas ning seal ollakse ka siis, kui paljude teiste alade võidumehed puhkavad juba loorberitel.

 

 

Rammumehe võistlus toimub 18. oktoobril Tallinnas, Tallinna Spordihallis ja saab olema maiuspalaks siinsetele raskejõustiku harrastajatele ja muidu huvilistele, samuti aktiivsete eluviiside harrastajatele ning välisrammumeeste fännidele.
 

 

 
Eestile on see võimaluseks tõsta enda kui spordiriigi tuntust sellise maailmatasemel võistluse korraldamisega ning loodetavasti lisab selle mehise jõuala jälgimine ka siinsete rammumeeste ridadesse uusi Kalevipoegi.
Rammumeeste vägeva elustiiliga tutvumine algab piletiostust Strongman Champions League maailmakarika etapivõistlusele ja selle saab endale lunastada Piletilevist aadressil www.piletilevi.ee või Piletilevi kioskitest. 

 

Tulge ja nautige jõumängu!
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles