Rolf Roosalu: viimastel päevadel on siit ilmast lahkunud kaks minu jaoks väga olulist inimest

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rolf Roosalu
Rolf Roosalu Foto: Martin Ilustrumm

Täna rabas eestlasti järjekordne kurb uudis, et Tarmo Leinatamm on lahkunud meie seast. Teiste seas on leinas ka muusik Rolf Roosalu.

«Viimastel päevadel on siit ilmast lahkunud kaks minu jaoks väga olulist inimest. Eve Viilup ja Tarmo Leinatamm,» kirjutab Rolf Roosalu leinates oma Facebooki lehel.

«Mäletan, kui 2003. aastal Eve helistas ja kutsus osalema saates «Kaks takti ette», mille tulemusena mind märgati ja sellest tulenevalt sai alguse minu popmuusiku tee- hakkasin ka ise laule kirjutama.

Juba 2004 aastal kutsus Tarmo mind «West Side Story» auditionile. Arvan, et see päev ei lähe mul kunagi meelest - sain Tony rolli, mis oli esimene tõsisem ülesastumine muusikalilaval. Võtsin toona seda võimalust nii tõsiselt, et jätsin prooviperioodi käigus suitsetamisegi maha.

Tahan väga Teid tänada kõige eest, mis mu eluteed suuresti muutnud on!» tänab Rolf kahte eestlastele tähtsaks saanud inimest.

«Lisan siia juurde ühe muusikalide kontserdi «Memory» video, kus laulame Maarjaga laulu «The Prayer». Mäletan, et meeslaulja, kes seda tegelikult esitama pidi oli haige ja hääl tulenevalt sellest mitte kõige paremas vormis. Kontserdi vaheajal tuli Tarmo minu juurde ja küsis, kas teekisn selle laulu ära koos Maarjaga. Pakkumine oli ahvatlev, aga ma ju ei teadnud sõnadest absoluutselt mitte midagi. Laulu olin kuulnud. Ütlesin, et proovime korraks klaveriga läbi ja siis otsustame.

Kuna Maarja mu prooviesituse peale päris ära ei minestanud, siis ütlesin «Jah!», teadmata reaalselt millele ma alla oli kirjutanud. Klaveriga esitamine proovisaalis on üks asi, ent esimest korda orkestriga publiku ees seda laulda ja veel Maarja-Liis Ilusaga.. Ütleme nii, et ma olin sisemiselt ikka väga ärevil ja ebakindel, aga ambitsioon sai toona minust võitu!

Dirigendipuldis ei keegi muu, kui Leinakas ise!» meenutab muusik.

Aitäh veelkord nende unustamatute võimaluste eest!

R.I.P.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles