Menusari «Õnne 13» sai omale uue stsenaristi

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Õnne 13» läbi aegade, Anne Veesaar esiplaanil
«Õnne 13» läbi aegade, Anne Veesaar esiplaanil Foto: ERR

ETV pikaaegne menusari «Õnne 13» järjekorranumbriga 602 jõuab järgmisel nädalal, 25. oktoobril eetrisse uue stsenaristi sulest. Urmas Lennuk on oma viimaste aastate töö üle andnud Andra Teedele, keda tuntakse dramaturgi ja luuletajana.

««Õnne 13» kirjutama hakkamine on nagu uude linna kolimine, sellisesse, kus on hästi värvikad naabrid, või nagu suurde suguvõsasse abiellumine, kus on lugematu arv tädisid ja onusid,» ütles Andra Teede, lubades, et kõik varasemast tuttavad tegelased jäävad alles. 
 

«Kedagi kindlasti ära ei aeta, olen näinud hoopis päris kõvasti vaeva, et inimesi ja nendevahelisi suhteid tundma õppida. Juurde toon loodetavasti natuke särtsu ja absurdihuumorit, aga ka dokumentaalsust ja sotsiaalseid teemasid,» kirjeldas uus stsenarist.
 
Andra Teede leiab, et «Õnne 13» pikk iga ja kõrge vaadatavus tuleb sellest, et sari on nagu elu ise. «Päris elus aga ei olegi iga päev ladina-ameerikalikke kiretorme ega püssidega tagaajamisi, ja neid ei kavatse ma ka Mornasse tekitama hakata. Mornas juhtuvad teistsugused asjad ja need on ka põnevad. Minul on küll kirjutada põnev, kogu aeg kritseldan märkmeid, et mis kolme osa pärast juhtuda võiks.»
 

Andra Teede sõnul on «Õnne 13» talle tuttav pea kogu senise elu, sest ta ise on sarjast vaid mõni aasta vanem. «Esimest osa vaatasime terve perega, vanaisa juures mängis hiljem telekas alati just Õnne ajal ja oli kuidagi loogiline, et Petersonidel hoitakse silma peal. Eks ta nii ongi jäänud.»
 
«Õnne 13» produtsendi Raivo Suviste kinnitusel on töine lahkuminek viimastel aastatel sarja kirjutanud Urmas Lennukiga rahumeelne. «Urmasel tekkis kohustusi juurde ja eks ühel hetkel tuli otsus teha - kõike korraga ei jõua,» selgitas Suviste.
 
Suviste sõnul on koostöö Andra Teedega kulgenud sisukalt, tähtajatäpselt ja hästi. Kogu meeskonnaga loetud Andra Teede proovitööde põhjal langes otsus tema kasuks.
 
Andra Teede on õppinud Tartu Ülikoolis ja Lavakunstikoolis, mille lõpetas dramaturgina. Kirjutanud kümme aastat luulekogusid ja kriitikat, viimastel aastatel aina rohkem tegelenud ajakirjandusega. Vanemuises lavastatakse praegu Teede dokumentaalnäidendit «Estoplast», mis esietendub novembris.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles