RMK pakub looduskaitse sünnipäeval kukeseene-napoleoni torti

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kukeseened.
Kukeseened. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

14. augustil tähistatakse Eesti looduskaitse sajandat sünnipäeva.


Sünnipäeva puhul pakutakse sünnipäevatorti kõigis RMK teabepunktides üle Eesti, sealhulgas Oandu looduskeskuses ja Lahemaa külastuskeskuses Palmses. Torti maitsma oodatakse kõiki huvilisi.

Oandu looduskeskuse juhataja Tiina Neljandik ütles, et kindlasti saab riigimetsa majandamise keskuse (RMK) korraldatud konkursi “100 tordiretsepti” võitnud kukeseene-napoleoni torti, kuid võimalik, et lastele mõeldes pakutakse lisaks ka midagi magusamat.

“Tingimata nende retseptide seast, mis konkursil parimate hulka jõudsid,” ütles Neljandik. Palmses üllatatakse külastajaid samade tortidega.


Tiina Neljandiku sõnul spetsiaalset programmi Oandu looduskeskuses looduskaitse sünnipäeval ei ole, aga kõik saavad uudistada väljapanekuid ning vaadata filme.

14. augustil 1910. aastal sõlmis Riia Loodusuurijate Selts Vilsandi saare tuletorni ülevaataja Artur Toomi alustatud linnupesitsusalade kaitsetegevuse jätkamiseks lepingu kihelkonna pastoraadiga Saaremaal.

Seda sammu loetakse Eesti esimese looduskaitseala asutamise alguseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles