Neli põhjust, miks magada eraldi voodites

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eraldi voodites magades on abieluinimeste uni sügavam ja pikem, väidab portaal AskMen.com
Eraldi voodites magades on abieluinimeste uni sügavam ja pikem, väidab portaal AskMen.com Foto: SCANPIX

Veel kaks-kolm sugupõlve tagasi peeti abielurahva eraldi voodites magamist enesestmõistetavaks. Portaal AskMen.com toob ära neli põhjust, miks meie vanaemade-vanaisadel õigus oli- eraldi voodites magamine tuleb tõepoolest tervisele kasuks.

Uni on parem.

Oma isiklikus voodis magades võid ainuisikuliselt otsustada oma magamisasendi, patjade ja tekkide arvu üle jne. Sa ei pea võitlema suurema ja mugavama magamisruumi pärast. Väga paljud muidu õnnelikus kooselus elavad paarid armastavad näiteks erineva temperatuuriga magamistuba, pidev kaaslasele vastutulek aga hakkab pikapeale tervisele. Eraldi voodites magamine parandab kõige rohkem just une kvaliteeti ja seeläbi ka üldist tervist.

Teil on erinevad unerütmid.

Raske on end korralikult välja puhata, kui oled lõoke, sinu voodikaaslane aga öökull. Naine läheb igal õhtul kell kümme magama ja ärkab hommikul kell seitse, mees aga mängib hiliste õhtutundideni arvutimänge või vaatab telerit. Ühist uneaega on neil vaid loetud tunnid ning ka siis tegelevad nad peamiselt teineteise une häirimisega.

Rohkem ja paremat seksi.

Pole saladus, et äsja kokku kolinud paaride seksielu muutub harvemaks. Seks ei tundugi enam nii põnev, kui igal õhtul sama inimese kõrval uinuda. Eri voodites (veel parem, eraldi tubades) magamine on hea viis oma  igavaks muutunud seksuaalelu elavdamiseks. Seks tundub ju palju ahvatlevamana, kui partner ööpimeduse varjus vaikselt magamistuppa hiilib.

Mesinädalad tulevad tagasi.

Kas mäletad veel neid õnnelikke päevi, mil te kurameerimisega alles alustasite? Sa nautisid iga koos temaga veedetud hetke, kuid igal õhtul, kui sa seda vaid soovisid, võisid magama minna oma isiklikku voodisse. Ehkki te eluasemelaenu maksate tagasi kahekesi, võite siiski eraldi voodites magades meenutada oma suhte õnnelikke algusaegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles