Toiduliit pani rapsiõli reklaamima salaseltsi Ku Klux Klan esindajad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapsiõli reklaam, mille reklaaminägudeks on Ku Klux Klani iseloomustavat kostüümi kandvad modellid.
Rapsiõli reklaam, mille reklaaminägudeks on Ku Klux Klani iseloomustavat kostüümi kandvad modellid. Foto: Elin Saarekivi

Eesti Toiduainetööstuse Liit reklaamib kohalikku rapsiõli kummalisel moel: pudelikaelale kinnitatud sildil hoiab neli rassistliku salaorganisatsiooni Ku Klux Klani riietuses tegelast käes helendavat dildot meenutavat pudelikest.

Huvitav, mida sellega öelda tahetakse?

«See jook sobib ainult valgetele! Vahest harva võivad seda juua ka kollased. Päris kindlasti ei sobi see mustadele! Kui me kuuleme, et mõni must on seda ostnud, siis me tuleme õhtul külla,» viskas Kanal 2 telemagasini Reporter ajakirjanik Toiduliidu reklaami teemat sisse juhatades nalja.

«Sa neeger vaata, et su koer oleks kinni! Sinu jaoks võib tegu olla karnevaliga, aga meie jaoks on tegu rapsiõliga ja see on tõsine asi,» jätkas reporter.

Tegelikult võivad kõik rahulikult rapsiõli tarbida. Mõningaid küsimusi tekitab vaid rapsiõli reklaamiv sildike ja reklaamiklipp.

Sildil hoiavad näiteks neli Ku Klux Klani torbikutes vennikest käes mingit helendavat dildot meenutavat pudelikest.

Äsja Inglismaalt saabunud näiteakadeemia tudeng Elin Saarekivi ei uskunud oma silmi, kui poelettidel taoliste siltidega rapsiõli pudeleid nägi.

Elin Saarekivi: Sildil olevad mehikesed näevad tõepoolest välja nagu Ku Klux Klan ja vürtsi lisavad loomulikult käes helendavad dildod.

Ma olen elanud nii Ameerikas, kui ka Inglismaal ja ma arvan, et seal poleks selline asi kuskile jõudnudki. Äärmisel juhul, kui see oleks poodidesse või ladudesse jõudnud, siis suurem osa sealsetest töötajatest on ikkagi mustanahalised ning need sildid oleks seal lihtsalt maha kistud.

Seal oleks kindlasti ka midagi suuremat toimunud. Need õlipudelid oleks lihtsalt segi pekstud! 

Hiiumaal puhkusel viibiv Eesti Toiduainetetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp vastas telefoni teel, et kindlasti ei soovitud kedagi solvata ja et reklaamil puudub igasugune rassistlik alatoon.

Potisepa sõnul oli spetsialistide grupp seda teemat arutanud ning leidnud, et selline sildike peaks olema igati sobilik.

Eesti Toiduliit alustab aktiivset rapsiõli kampaaniat järgmisel kuul.

Kas Sina ostaksid Ku Klux Klani sildiga rapsiõli?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles