Punased rõivad muudavad mehed naiste silmis atraktiivsemaks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punased rõivad muudavad mehed naiste silmis atraktiivsemaks
Punased rõivad muudavad mehed naiste silmis atraktiivsemaks Foto: SCANPIX

Psühholoogide sõnul on punaseid rõivaid kandvad mehed naiste silmis keskmisest seksikamad ja atraktiivsemad.

Põhjus võib peituda selles, et punast värvi seostatakse alateadlikult võitluse, võistlemise, julguse ja saavutustega, kirjutab sciencedaily.com.

Mitmed varasemad uuringud on näidanud, et punastes rõivastes naisi peetakse meeldivateks ja seksapiilseteks. Kuid nüüdne uuring on esimene, mis näitas, et punane värv mõjub ka meeste puhul.

«Punast peetakse tavaliselt naiste värviks, kuid see värv näitab ka mehi seksapiilsetena,» lausus uurija Andrew Elliot.

Teadlased tegid katse, milles näitasid 25 mehele ja 32 naisele mustvalget fotot mehest, kes kannab polosärki. Pildil oli kas valge või punane taust.

Katsealused pidid kolmele küsimustele vastama ning üheksapunktisel skaalal ühe numbri valima. Küsimused olid: kui atraktiivne on fotol olev isik, kui meeldiv teda vaadata on ja kui selle isikuga silmast silma kohtuda, kas peaksid teda atraktiivseks.

Naised andsid punase taustaga fotol olevale mehele ette antud skaalal kõrgema punkti kui valge taustaga fotol olevale mehele.

Meeskatsealuste puhul seda ei täheldatud.

Teises katses oli fotol oleval mehel seljas punane või roheline T-särk. Enamik naisi pidasid punases särgis meest atraktiivsemaks.

Kuigi punasel värvil on erinevates kultuurides erinev tähendus, on täheldatud, et punastes rõivastes mehi seostatakse enamasti kõikjal jõu, võimu, seksi ja atraktiivsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles