Edgar Savisaar kooseluseadusest: kui me väljarände probleemi ei lahenda, siis ei ole siin Eestis varsti ei homodel ega heterotel kellegagi koos olla

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar Birgitta festivalil
Edgar Savisaar Birgitta festivalil Foto: Viktor Burkivski

Neljapäeval, 9. septmebril hõiskas terve Eesti kui riigikogu võttis vastu kooseluseaduse, mille ka president hiljem kiirkorras välja kuulutas. Tallinna linnapea Edgar Savisaar kostab, et temal on aga hoopis teised eesmärgid.

"Minu käest on küsitud, mida ma arvan kooseluseadusest? Minul on hoopis teised eesmärgid. Selleks on väljarände peatamine, töökohtade loomine, palgatõus, võitlus kõrgete hindade ning majanduse allakäiguga. Reformierakond on ainus, kes on kooseluseaduse eest võitlema pannud erakonna esimehe ja peaministri Taavi Rõivase. Kas peaminister ei saaks oma aega targemini ja Eestile suurema kasuga kulutada?" arutleb Savisaar oma Facebooki kontol.

"Miks mulle on väljaränne olulisem küsimus? Saage aru, kui me väljarände probleemi ei lahenda, siis ei ole siin Eestis varsti ei homodel ega heterotel kellegagi koos olla, istuvad kõik kurvalt üksinda nurgas," selgitab Tallinna meer.

"Olen kuulnud ka arvamust, et nüüd lõpuks panime Venemaale ära. Pakun välja veel ühe küsimuse, milles võiksime Venemaale ära panna. Teatavasti kehtib Eestis täna samasugune ühetaoline tulumaks nagu Venemaal, samas kui pea kõikjal ülejäänud Euroopas kehtib astmeline tulumaks. Lähme ka meie üle astmelisele tulumaksule – teeme Venemaale ära! Muide, astmeline tulumaks on täiesti sooneutraalne, sellest võidaksid kõik Eesti inimesed," täpsustab Savisaar lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles