Soovid kauneid juukseid? Väldi neid vigu!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikad juuksed
Pikad juuksed Foto: SCANPIX

Veebisait goodhousekeeping.com pani kirja üheksa viga, mida vältides säilivad sinu juuksed kaunid ja terved.

1. Igapäevane pesemine

Juuksed näevad kõige paremad välja, kui peanahast pärit naturaalsed õlid juukseotsteni jõuavad. Sellepärast soovitab enamik asjatundjaid juukseid pesta üle päeva või isegi igal kolmandal päeval. Kui vajad värskendust, piserda juuri veega ning stiliseeri fööniga.

2. Alati samamoodi kinnitamine

Soovitav on varieerida, kust sa oma juukseid kinnitad, sest karvad kipuvad ikka juuksekummi vahele jääma ja katkema. Liiguta hobusesaba ühel päeval paar sentimeetrit ülespoole ning järgmisel päeval alla.

3. Märgade juuste juurtest otsteni kammimine

Kamm on märgadele juustele leebem kui hari, kuid skalbist otsteni sikutamine võib põhjustada murdumist. Esmalt silu välja pusad, misjärel alusta kammimist otstest, liikudes järk-järgult ülespoole.

4. Harjamine läike saamiseks

Sa vajad vaid paari tõmmet, et stiliseerida ja naturaalseid õlisid juurtest otsteni levitada. Rohkem harjamist tähendab rohkem ebavajalikku hõõrdumist, mis võib põhjustada katkemist.

5. Liigmärgade juuste föönitamine

See teeb stiliseerimise keeruliseks ning tekitab suurt kuumakahju. Fööni peaks kasutama niiskete, mitte märgade, juuste kuivatamiseks maksimaalselt 20 minutit. Enne föönitamist mässi juuksed viieks minutiks rätikusse ning seejärel lase õhu käes kuivada veel viis minutit.

6. Peanaha ignoreerimine

Tervete juuste kasvatamiseks vajab peanahk hooldust. Masseeri pead sõrmeotstega, et parandada vereringet. Lisaks võid kasutada pähe jäetavaid peanaha hoolduseks mõeldud tooteid.

7. Vale harja kasutamine

Vale harja kasutamine võib su stiili rikkuda ja juustesse kinni jääda. Mida pikemad su kiharad, seda suurema diameetriga hari peaks olema. Kohevuse saamiseks kasuta ümmargust harja, silendamiseks on parem lapik.

8. Juukselaki vältimine

Juukselakil on kehvapoolne maine, kuid see sisladab polümeeri, mis kinnistab niiskust. Vastupidiselt üldlevinud arvamusele pole see kahjulik. Kahjulikuks peetav alkohol haihtub enne sinu juusteni jõudmist.

9. Kõõma maskeerimine, mitte ravimine

Kõõmast ei saa lahti niisutavate vahendite nagu õlide ja võietega, need ainult varjavad ajutiselt. Kõõm on tegelikult peanahahaigus, millel pole seost juuste kuivusega. Ravi? Šampoon, mis sisaldab salitsüülhapet, tsinki, seleeniumsulfiidi või tõrva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles