Hispaanias plaanitakse Ebolasse haigestunud medõe koer hukata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teresa Romero Ramos koos oma koera Excaliburiga
Teresa Romero Ramos koos oma koera Excaliburiga Foto: fotos. lainformacion.com

Hispaanias nakatus üks Ebola patsiente ravinud medõde ise Ebolasse ning võimud tahavad ta koera hukata kuna kardetakse, et loom võib Ebola viirust levitada.

Hispaania võimud said kohtult loa hukata Ebola nakkusega 44-aastase Teresa Romero Ramose ja ta mehe Javier Limon Romero koer Excalibur, edastab AFP.

Võimuesindajate arvates on koer suur ohuallikas ka siis kui välised märgid haiguse kohta puuduvad.

Viidati varasemale uurimusele, mille kohaselt koerad võivad Ebola nakkust kanda ilma, et neil oleks sellest märki. Samas on nad aga nakkusohtlikud. Siiski on ebaselge, kas Ebola võib kanduda koeralt inimesele ning kui tõenäoline see on.

 Ebola nakkuse sanaud medõde ja ta abikaasa on Madridi haiglas karantiinis. Mees kontakteerus meediaga, mille kaudu esitas palve, et koera ei hukataks.

Koera elu säästmist pooldab ka Hispaania loomakaitseorganisatsioon.

Nakatunud naise kolleegid ja teised medtöötajad on kriitilised, kuna Teresa Romero Ramos nakatus Ebola patsientide hooldamisel kõikidest ettevaatusabinõudest hoolimata.

Medtöötajad avaldasid eile meelt Madridi La Pazi haigla ees ja nõudsid Hispaania tervishoiuministri Ana Mato tagasiastumist.

Arstide ja medõdede ametiorganisatsioonide arvates ei ole medpersonal saanud piisavalt koolitust, kuidas hooldada Ebola patsiente ise haigestumata.

Võimud kinnitasid medtöötajatele, et teevad kõik, et Ebola Madridis ega Hispaanias levima ei hakkaks.

Euroopa nakkushaiguste spetsialistide sõnul on üsna ebatõenäoline, et Euroopas tekiks Ebola epideemia, kuna kliima ei ole enamikus paikades selle haiguse levikuks sobiv.

Ebola viirus levib nakatunud vere, uriini, sülje, higi ja teiste kehavedelike kaudu. Nakatumine tekib otsekontaktis olles.

Ebolasse nakatunuid ravivaid meditsiinitöötajaid peetakse riskigrupiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles