Jaan Elgula: see kelm kasutas nahaalselt ära Silvi Vraidi headuse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Elgula
Jaan Elgula Foto: Kanal 2 / Radar

Kanal 2 saade «Radar» avalikustas, kui keerulist elu elas lauljatar Silvi Vrait oma viimastel aastatel.

Sel suvel kogusid Silvi Vraidi sõbrad annetusi, et laulja hauaplatsile saaks panna väärika kivi ja endisesse kodulinna püstitada mälestuspingi. Seda kõike tehti heade inimeste toel.

Silvi Vraidi poja jaoks on olnud kogu toetus äärmiselt oluline, sest ajal, mil pere püüdis leppida kurva surmateatega, selgus, et poeg pärib koos ema pärandusega ka hiiglaslikud võlad.

Silvi sõbrad ja poeg rääkisid saates esimest korda avalikult, kuidas lauljatar sellistesse võlgadesse sattus.

Esimene teade, et midagi on Silviga juhtunud, tuli Priit Pihlapilt, kes käis Fixiga 2012. aasta septembris Pärnus esinemas.

«Ta tuli tagasi, ajas mu üles ja ütles, et Sirje, nüüd on midagi valesti. Silvi ei ole enam see ja me peame midagi tegema,» rääkis Sirje Pihlap. Silvi ei tundunud enam sama inimesena - ta unustas asju.

«Tõesti ei saanud aru. Me mõtlesime, et see armastus teeb teda kummaliseks,» tunnistas sõber Liina Orlova.

Armastus, millele Orlova vihjas, kannab sama nime mis Silvi poeg - internetist leidis Silvi endale kaaslaseks mehe nimega Silver. Orlova usub, et vähemalt Silvi poolt oli tõesti tegu suure armastusega.

Sõber Jaan Elgula kinnitas, et Silvi elas lõpuks võlgades ja mingitel päevadel polnud neil isegi söögiraha.

«Neid võlgu ei tekitanud tema. Ta hakkas sellele kelmile kaasa tundma ja seda kelmi aitama. See kelm kasutas ära kõik selle headuse, mis Silvil oli. Ta lihtsalt nahaalselt kasutas ära. Võttis tema auto, sõitis täis peaga, tegi avariisid ja müüs igasuguseid asju maha kodust. Võttis Silvi pangakaardi ja tegi täiesti tühjaks ja nii edasi. Täielik sigadus. Selle inimese koht peaks olema vanglas,» sõnas Elgula.

Foto: Kanal 2 / Radar

Silvi Vraidi poeg Silver ja tema elukaaslane Helen

Lisaks alkoholiprobleemile oli kelm sõprade teada ka mängusõltlane. Raha nimel hakkas ta sõna otseses mõttes varastama, mistõttu Silvi sõbrannad politsei poole pöördusid.

Võlgade tegelik mastaapsus selgus aga alles notari juures, kui Silver ema pärandit läks vastu võtma.

Tänaseks on võlad kustutamisel. «Me ei teeni Silveriga väga kõrget palka, aga saame sellega hakkama,» ütles Silvi poja elukaaslane Helen Maidre. «Tegelikult on teise inimese dokumentidega väga lihtne asju teha. Pärast tõestada, kes mis dokumenti on kasutanud, pole enam võimalik,» märkis Helen.

«Ma enam viha ei pea. Olen kõigile andeks andnud, kaasa arvatud endale. Tuleb minna eluga edasi,» sõnas Silver. Endale andeks andmise juures pidas ta silmas seda, et ta oleks enda arvates võinud veel rohkem emale toeks olla.

Foto: Kanal 2 / Radar

Sirje Pihlap Silvi Vraidi haua juures

Sirje Pihlap kahtlustab, et niivõrd suur kiindumine sellesse noormehesse võis seotud olla Silvi terviseprobleemidega.

Tol hetkel ei osanud keegi arvata, et Silvi võitleb väga raskes staadiumis vähiga.

«Ta ei kurtnud ju kunagi, ta oli alati vormis ja alati laulis. 60. juubelil oli ta väga heas vormis ja tundis end nii hästi,» ütles Orlova.

2013. aasta veebruaris küsis Silvi Sirjelt ise abi: «Tuli minu juurde, kallistas ja ütles, et tead, Sirje, nüüd mul on vaja abi.»

Esimesed käigud arsti juurde ei andnud vastust, sest uuringud võtsid aega.

«Haigus ise ei tulnud ootamatult, aga selle raskusaste oli ootamatu,» tunnistas poeg. Haiglasseminekust lõpuni kulus kõigest kuu aega. Silver tunnistas, et ta pole tegelikult siiani juhtunuga leppida suutnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles