Gerard Depardieu: olin nooruses varas ja homoprostituut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerard Depardieu
Gerard Depardieu Foto: SCANPIX

Skandaalne Prantsuse näitleja Gerard Depardieu avaldas hiljuti oma elulooraamatu pealkirjaga « Ca c'est fait comme ca» (Lihtsalt juhtus nii), milles tunnistab, et nooruses elatas ta end pisivargustega, istus autovarguste eest vangis, oli homoprostituut ning viimases hädas varastas väärisesemeid isegi surnutelt.

Depardieu päästis vaesusest üks homost teatrijuht, kes saatis ta mainekasse teatriakadeemiasse õppima, edastab Daily Mail.

Samuti räägib kõmuline staar oma suhtest Venemaa presidendi Vladimir Putiniga ning oma poja Gillaume`i surmast 2008. aastal.

Depardieu paljastab, et temast sai hulkur ja kodutu juba kümneaastaselt, kuid ta oli nii arenenud, et teda võis pidada 15-aastaseks. Ta märkas ruttu, et homomehed peavad teda atraktiivseks.

«Teenisin raha homoseksuaalide rahuldamisega. Vahetevahel aitasin pisisulidel aga kaevata üles hiljuti maetuid  ning varastasime nende ehted ja jalatsid,» meenutab staar.

16. eluaastaks oli Depardieu autovarguste eest kolm korda vangis istunud. Hiljem kolis ta oma sünnikohast Kesk-Prantsusmaalt Châteauroux´st pealinna Pariisi. Ta jätkas meesprostituudina.

«20. eluaastaks oli minust saanud professionaalne varas ja prostituut. Tegin oma kliendid rahast ja kõigest väärtuslikust lagedaks,» selgub raamatust.

1968. aastal mais toimusid Prantsusmaal üliõpilaste valitsusvastased protestid ning Depardieu varastas siis protestijatelt, mida varastada andis. Politseile mitte vahele jäämiseks magas koos protestijatega tänavatel.

Ükskord sattus ta NATO sõjaväebaasi ning pakkus seal sigarette müüa kahekordse hinnaga.

Ta abiellus tuntud ja jõukast Pariisi perekonnast pärit näitlejanna Elisabeth Guignot´ga, kellega sai kaks last – poeg Guillaume ja tütar Julie. Pereelu Depardieule aga ei sobinud.

Kui ta lapsed küsisid, miks nemad peavad kandma tema nime ning isa mineviku pärast kannatama, soovitas staar lastel oma perekonnanime ära muuta.

Gerard Depardieu paljastas ka kurbuse, mida ta tundis, kui poeg Guillaume, kes oli samuti näitleja, suri. Noor Depardieu suri 37-aastaselt kopsupõletikku.

Depardieu süüdistab oma eluprobleemides isa Dédéd, kes oli metallitööline ja vabatahtlik tuletõrjuja ning julm ja vähese jutuga mees.

Depardieud tuntakse ka kui veininautijat ja gurmaani, kuid samas ka isikut, kellele ei lähe teiste arvamus korda.

Staar teatas hiljuti, et joob 14 pudelit alkoholi päevas, alustades hommikul šampanjaga  ning lõpetades öösel viskiga.

Depardieu arvates ei ole ta alkohoolik, vaid foobiate all kannataja ning alkohol aitab tal neist mõneks ajaks vabaneda.

Depardieu ei talu Prantsusmaal praegu võimul olevat presidenti François Hollande´i ning leiab, et see president on Prantsusmaa viinud hukatuseni.

Depardieu kolis möödunud aastal Belgiasse ning ta sai ka Venemaa kodakondsuse.

Näitleja põhjendas kodumaalt lahkumist sellega, et ta ei taha oma sissetulekute pealt maksta 87 protsenti makse.

Depardieu sõnul kohtus ta Venemaa presidendi Vladimir Putiniga esimest korda 2008. aastal ning leidis, et neil on palju ühist.

«Meie saatused on mõnevõrra sarnased. Meil mõlemal on huligaanipool. Teda vist ei ole, küll aga mind on joobes olekus tänavalt üles korjatud. Nii mina kui tema oleme end ise üles töötanud,» teatas Depardieu.

Depardieu kinnitusel on ta Putiniga kirjavahetuses, nii temal kui Putinil on selleks tõlgid.

Wikipedia: Gérard Xavier Marcel Depardieu  sündis 27. detsembril 1948 Chateauroux's.

Depardieu on nimetatud Prantsusmaa filmiauhinna César kandidaadiks meespeaosatäitja kategoorias 15 korda ja võitnud neist kaks, 1981 filmiga «Le Dernier Métro» ("Viimane rong") ja 1991 filmiga «Cyrano de Bergerac». Neist viimasega nimetati ta 1990 Oscari kandidaadiks meespeaosatäitja kategoorias.

1970 abiellus Depardieu näitleja Élisabeth Guignot'ga. Neil sündis kaks last, poeg Guillaume (1971–2008) ja tütar Julie (sündis 1973). Mõlemad lapsed said näitlejateks ja võitsid Césari. Gérard ja Élisabeth lahutasid 1996.

28. jaanuaril1992, kui Gérard oli juba oma naisest lahku kolinud, sai ta modelli Karine Syllaga tütre Roxanne'i. Roxanne oli filmi «Cyrano de Bergerac» naispeategelase nimi.

Depardieu elas 1997 - 2005 koos Chaneli modelli  ja samuti Césari saanud näitleja Carole Bouquet´ga.

Alates 2005 elab Depardieu koos Harvardi ülikooli lõpetanud romaanikirjaniku Clémentine Igouga.

Jaanuaris 2013 võttis Depardieu Venemaa kodakondsuse ja registreeris oma ametlikuks elukohaks Saranski  Mordva vabariigis, kus linnavõimud talle korteri kinkisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles