Video: legendaarne Moulin Rouge tähistab 125 aasta juubelit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Etendus Moulin Rouge´is
Etendus Moulin Rouge´is Foto: SCANPIX

Prantsumaa pealinnas Pariisis tegutsev legendaarne kabaree Moulin Rouge saab 125-aastaseks.

Kabaree tähistab juubelit spetsiaalsete etendustega, millega mäletatakse kunagisi kuulsaid tantsijaid Mistinguetti, La Môme Fromage´i ja Nini Pattes en l'airi, edastab The Telegraph.

Samuti on etteastetes mälestusosa kabaree kuulsatele patroonidele ning esinejatele nagu Edith Piaf, Liza Minelli ja Frank Sinatra.

Burleskitantsud nagu kankaani lavale toonud Moulin Rouge avati 1889. aastal ning see oli esmalt Prantsuse kõrgklassi kokkusaamiskoht.

Moulin Rouge´i ajaloost on teada juhtum, milles tantsija Louise Weber, keda tunti lavanime La Goulue all, nägi pealtvaatajate seas Briti printsi, tulevast kuningat Edward VII.

«Walesi prints, kas ostad mulle šampanjat?» olevat tantisjanna küsinud ning oma seelikusaba tõstnud ning jalga näidanud.

Mouline Rouge on üle elanud ka majanduslangused ning aastas külastab seda lõbustuskohta 600 000 inimest. Enamik kabaree külastajatest on Hiinast, Venemaalt ja USAst.

Kabaree tegevjuht Jean-Jacques Clérico edastas, et aastane käive on üle 65 miljoni euro.

«Moulin Rouge´i jõud peitub ajaloos, kankaanis ja paigaga seotud kuulsustes. 2014. aastal esindab Moulin Rouge prantslaslikku elustiili ja kannab edasi traditsioone,» lisas juht.

Praegu Moulin Rouge´is esinevad 60 tantsijannat on saanud klassikalise tantsuhariduse. Trupp kannab nime 60 Dorisi tüdrukut, mis on pandud legendaarse sakslannast koreograafi Doris Haugi järgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles