Britid: 2012. aasta olümpiamängud peaks andma äkki Prantsusmaale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni linnapea Boris Johnson olümpialipuga
Londoni linnapea Boris Johnson olümpialipuga Foto: AFP / Scanpix

Britid mõistsid Pekingi olümpiamängude lõputseremoonial oma riigi esindajate etteasted  hukka ja avaldasid arvamust, et äkki peaks 2012. aasta olümpiamängud korraldama hoopis Prantsusmaa.

Pärast Pekingi olümpia lõputseremooniat oli Suurbritannia telekompanii BBC oma leheküljelt sunnitud eemaldama suure hulga kommentaare, kuna need läksid vastuollu hea tavaga, sisaldasid roppusi ja solvanguid, kirjutab AFP.

Internetis aga käivitus laiaulatuslik diskussioon, kas Suurbritannia saab ikka olümpiamängude korraldamisega hakkama, kui Pekingis ennast nii viletsast küljest näidati.

London sai Pekingi olümpiamängude lõputseremoonial end kaheksa minuti jooksul esitleda  kui järgmiste olümpiamängude korraldajat.

Eriti vihastas britte Londoni linnapea Boris Johnsoni esinemine.

«Ta esines käed taskus ja pintsakuhõlmad lahti. Ta tundus kuidagi üleolev ja ei suhtunud oma etteastesse kuigi tõsiselt. Kõige tipuks oli tal seljas number suurem ülikond,» kommneteeriti BBC leheküljel.

Samas kirjutati ka, et Londonil on aega end ette valmistada, kuna olümpiani on 1430 päeva aega.

Kriitika osaliseks sai ka Pekingis lõputseremoonial osalenud David Beckham, kes pidi lööma palli staadioni keskele, kuid ta ebaõnnestus ja pall kukkus staadioni vasakule äärele ühe hiinlasest vabatahtliku sülle.

«Beckham kukkus läbi, samasuguseid viletsaid karistuslööke annab ta ka jalgpalliväljakul,» kommenteeriti.

Brittidele ei kõlvanud ka lauljanna Leona Lewis, kes esines koos Led Zeppelini kitarristi Jimmy Pagega.

«Leona Lewis ja Jimmy Page, kes need on? Kas see oligi parim, mida me maailmale näidata suudame? Pärast hiinlase hoolikalt ette valmistatud ja stiilse show järel peaksime häbenema,» kommenteeriti Daily Mailis.

Mitmete brittide arvates peaks rahvusvaheline olümpiakomitee andma 2012. aasta olümpiamängude korraldamine Prantsusmaale.

«Pärast Pekingi katastroofi tuleks olümpia korraldamine anda näiteks prantslastele. Ükskõik milline riik oleks Suurbritanniast ennast paremini esitlenud,» arvasid britid.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles