Galerii: pärlid Ivo Nikkolo, Montoni, Baltmani ja Mosaici sügiskollektsioonidest

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Montoni, Ivo Nikkolo, Baltmani ja Mosaici moeshow, 27.08.2008
Montoni, Ivo Nikkolo, Baltmani ja Mosaici moeshow, 27.08.2008 Foto: Photo Factory
Ivo Nikkolo, Montoni, Baltmani ja Mosaici disainerite inspiratsiooni allikaks on sel sügisel moeklassikasse kuuluvad hästiistuvad rätsepakostüümid, väike must kleit, šanelljakk, pärlid ja laenud meeste garderoobist.

Dramaatiline, minimalistlike elementide ja struktuursete vormide uus klassika tõukab troonilt suvel meie südameid vallutanud lillemustrid.

Esile tõuseb range, mehelikke sümboleid kandev naine ja romantiline ja leebe mees. Ärirõivastuses, nagu ka Baltmani kollektsioonis, kohtub
väärikas rõivaklassika uusima kangatehnoloogiaga.

Montoni naisterõivaste peadisaineri Janika Sootna sõnul on naistemoes olulisteks märksõnadeks targad nohikuprillidega tüdrukud, aga ka 70ndatest inspireeritud naine, kes armastab üle kõige õhulisi blusoone, alt laienevaid teksaseid ning lohvakaid kübaraid.

Romantikale pakub Sootna vastu karmimat rock-chic stiili, kus annavad
tooni terav siluett, must värv ning metalsete ehetega kombineeritud
mehelikud triiksärgid, smokingud ja vestid.

Mosaic meesterõivaste peadisainer Merle Lõhmus soovitab meestel valida
rõivastumisstiil vastavalt tööpäeva iseloomule. Kohtumisterohketes olukordades võiks eelistada klassikalist ülikonda, vabama graafikuga päevadel aga sametist või velvetist pintsakut.

Baltmani peadisaineri Erkki Engso sõnul vahetab suvise ülitrendika gigolo välja klassikat väärtustav mehetüüp. Kõik hooaja moetooted on vanad head klassikud - tume õrna koetriibuga rätsepaõlikond ning-vest, trenchcoat ning villane mantel.

Ivo Nikkolo peadisaineri Eve Hansoni sõnul on sügismood kombinatsioon minimalismist ja luksusest. Ivo Nikkolo kollektsiooni olulisima märksõnana toob Eve välja musta glamuuri. Must esindab kollektsiooni minimalistlikut poolt, millele
vastanduvad rikkalikud materjalid ja täiuslikud lõiked. 

Vaata ka moeshow pildigaleriid!


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles