Tuhanded eestlased on oma Facebooki profiilifotodel kasutusele võtnud «KOOS» badge'i, et pöörata tähelepanu kooseluseadusele ja võrdsetele võimalustele

Elu24
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kooseluseaduse poolt seisvate inimeste loodud «KOOS» badge's
Kooseluseaduse poolt seisvate inimeste loodud «KOOS» badge's Foto: facebook.com

Juba üle tuhande eestimaalase on oma Facebooki profiilifotodel kasutusele võtnud  «KOOS» badge'i, et pöörata tähelepanu kooseluseadusele ja võrdsetele võimalustele, mis on vajalik kõigile perekondadele ning armastavatele paaridele.

Foto: facebook.com
 
«KOOS» badge's üks algatajatest, Peeter Rebane: täna on vaid mõne tunniga juba üle tuhande eestimaalase oma Facebooki profiilifotodel «KOOS» badge'i kasutusele võtnud!  Lahe, poleks arvanud et nii palju toetajaid on, kes nii isiklikult nõus midagi tegema... :))
 
Siin ka mõned nopped «KOOS» projektiga liitujatelt:
 
Sam: Hoolimata vaimuhaigete propagandast, ei juhtu minu abielu ega perega 1. jaanuaril mitte midagi. Eesti üle on aga veidike uhkem olla, kui me vaikselt 21. sajandisse liigume ja tunnistame, et teistel inimestel on täpselt sama palju õigust ja inimväärikust kui meil.
 
 
Johanna-Mai: Kalamajas pandi eile auto kojameeste vahele roosasid flaikusid. Ajalehtedes kirjutatakse ka. Öeldakse, et inimeste kooselamine, armastus ja omadega õnnelik olemine on ebamoraalne. Mina arvan, et on ebamoraalne teiste inimeste moraali kohta arvamust avaldada. Ma kohe tõesti, tõesti ei saa aru, mis see teie asi on, mida mingid teised inimesed teevad. Siinsamas Eestis, Tallinnas, minuga samal tänaval, praegu minuga samas kohvikus, samas lauas, lausa minuga sama isikukoodi all on inimesi, kes teevad kogu aeg, tihti, lausa igapäevaselt palju-palju ebamoraalsemaid asju kui omavahel kooselamine. Aga kuidagi on ikkagi kellegi meelest normaalne, et mingi konkreetse parameetriga armastus, hoolimine ja inimestevaheline üksteisetoetamine on kuidagi hirmsad ja halvad asjad. Üksi olemine ei ole hea. Üksi olemine ei ole tervislik. Olge te kõik ikka üksteise jaoks olemas. Olge te ikka koos. Olgu teil ikka keegi, kellega koos olla.

 

Marju: Toetan kooseluseadust. Minu arvates on see loomulik, et sellised lepingud oleksid võimaldatud ja seejuures ei diskrimineeritaks homoseksuaale. Toeta sina ka! Aeg on edasi liikuda ja olla vaba maa.

 

Egle: Koos on hea. Las kõik olla koos, kellega on hea. Mitte, et nüüd mingi seadus keelaks või lubaks head koosolemist, aga võib-olla mõne hinge muudaks seadus tolerantsemaks mõnede koosolemiste suhtes... Ja rohkem tolerantsust on ka hea :)

 

Rein: Olen kasvanud traditsioonilises perekonnas ning ka ise üle kolmekümne aasta traditsioonilises abielus. Ja ma ei tunne, et minu eluviis oleks ohustatud, kui minust erinevatel inimestel oleks õigus oma teistsugune kooselu seadustada ning olla nendega, keda nad armastavad.

 

 

Kui oled nende eestimaalastega ühel meelel, siis lisa «KOOS» badge oma profiilipildile, sest see on üks meie viisidest oma meelsust näidata.

«KOOS» badge`ga saad liituda SIIN!

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles