Gerard Depardieu: Prantsusmaa on plindris

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerard Depardieu
Gerard Depardieu Foto: SCANPIX

Prantsusmaa staari Gerard Depardieu arvates on ta kodumaa plindris, sellest riigist on saanud enda paroodia ning varsti ei ole see enam muud kui lihtlabane turismiatraktsioon.

Depardieu andis oma autobiograafia « Ca s’est fait comme ça» (See lihtsalt juhtus nii) avaldamise eel intervjuu väljaandele Le Point.

Depardieu arvates vajab Prantsusmaa uusi juhte, sest praeguse presidendi François Hollande´i juhtimisel on kurss võetud põrgusse.

«Kui riik vanal viisil jätkab, siis varsti meenutab ta oma olemuselt Disney Worldi, kus imiteeritakse muinasjutte. Siis tulevad Aasia turistid Prantsusmaale otsima barettides, vuntside ja suurte ninadega mehi, keda tahetakse oma käega katsuda» teatas näitleja.

Depardieu selgitas, miks ta ei ela Prantsusmaal.

«Olen vaba inimene. 65-aastasena ei soovi ma maksta riigile oma sissetulekutelt 87 protsenti makse. Prantslased on kaasmaalaste edule kadedad ja selle tõttu kooritakse edukaid rohkem,» lausus staar.

Depardieu lisas, et ta lahkus Prantsusmaalt, kuna teda võidakse kohelda seal nagu 1945. aastal koheldi neid prantslasi, kes olid Teise maailmasõja ajal natsidega koostööd teinud  - nad aeti karistuseks kiilaks.

Staari arvates on sotsialistidest juhtide all saanud Prantsusmaast tähtsusetu riik, mis inimesi enam ei huvita.

Depardieu sõnul on tema lemmikuks eelmine Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy.

«Sarkozy tegi vigu, kuid ta on nagu kuningas David, kellele andestatakse. Kõigest hoolimata ma armastan oma kodumaad. Prantslased on näiteks nutikad leiutajad, meil on kuulus keemik Marie Curie ja lennuk Concorde. Samuti maailmakuulsad söögid ja joogid,» teatas kuulsus.

Depardieul on nii Prantsusmaa kui Venemaa kodakondsus. Staari kinnitusel on Venemaa president Vladimir Putin ta suur sõber ja ta peab teda endaga sarnaseks.

Depardieu sõnul ta kahetseb nüüd, et võttis vastu pakkumise kehastada filmis «Welcome to New York» Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) endist juhti, seksiskandaali sattunud Dominique Strauss-Kahni.

Depardieu räägib oma autobiograafias nii oma raskest noorusest kui ka 2008. aastal surnud pojast Guillaume`ist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles