Galerii: Indrek Hargla mustpeade ainelises draamas on publik osaks etendusest

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Mustpeade majas esietendus Indrek Hargla kirjutatud «Viimane Mustpea», mis on kirjutatud Tallinna filharmoonia tellimusel ja toodi lavale Mustpeade maja pühaku Püha Mauriitsiuse päeva puhul.

Foto: Viktor Burkivski

«Viimane Mustpea» viib vaataja 15. sajandisse Mustpeade vennaskonna siseringi. Et tegemist on osalusdraamaga, saavad vaatajad etendusele lähemale kui tavapärases teatris. Kostüüme saab laenutada etenduse ajaks kohapeal.

«Me suhtume publikusse kui linnarahvasse, kes on koguaeg seal kohal, aga aeg ajalt aktiivsemalt. Me räägime silmast silma, võtame käest ja liigume ühest aalist teise. Teises vaatuses vajame paari inimese abi, aga see jäägu üllatuseks, kuidas,» selgitab lavastaja ja näitleja Tanel Saar.

Foto: Viktor Burkivski

Kirjaniku Indrek Hargla sõnul on tegemist eelkõige fantaasiamänguga Mustpeade maja, Mustpeade vennaskonna ja Tallinna linna teemal.

«Ega siin mingeid väga täpseid ajaloolisi fakte ei ole, aga me teame tegelikult selle keskaegse Mustpeade vennaskonna tegevuse kohta ka üpris vähe, nii et ma nimetaksin seda Tallinna ajaloo ja keskajateemaliseks fantaasiaks, milles on sees väike kriminaalintriig ja palju head muusikat,» rääkis Hargla.

Foto: Viktor Burkivski

Näidendis on palju muusikat, mille on kirjutanud Tõnis Kaumann. Pärast etendust õpetatakse publikule ka keskaegseid tantse.

«Viimast Mustpead» etendatakse Mustpeade majas esialgse plaani kohaselt vaid kolm korda.

Vaata pilte ja videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles