Kirbuturu korraldaja Kätriin Kübar: head ideed saavad alguse probleemidest

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavust JJ-Street BS tänavakultuurifestivali Urban Kirbuturgu korraldab Kätriin Kübar.
Tänavust JJ-Street BS tänavakultuurifestivali Urban Kirbuturgu korraldab Kätriin Kübar. Foto: JJ-Street BS

Tänavust JJ-Street BS tänavakultuurifestivali Urban Kirbuturgu korraldab Kätriin Kübar.

Foto: JJ-Street BS

JJ-Street Baltic Session tänavakultuurifestivali (BS) raames leiab aset väga eripalgelisi üritusi, mis kuulutavad suursündmuse võidukat käekäiku ja hoogsat kasvu. Ühe lennuka ideena on programmi käivitatud meeleolukas Urban Kirbuturg, mis meelitab 7. oktoobril kokku väga kirju seltskonna. Tallinna Telliskivi Loomelinnakust võib sel päeval leida kõikvõimalike kaubitsejate ja meelelahutajate keskelt tuntud Eesti staare, kes tulevad pakkuma üht-teist oma garderoobist, et teha ruumi kasvõi sama kirbuturu leidudelegi.

Foto: JJ-Street BS

Kogu BS suursündmuse vahepala, kirbuturu, mis ise peadpööritavalt laiahaardeline, toob osalejatele ja muidu  uudiste himulistele kätte JJ-Street Tänavatantsukooli treener Kätriin Kübar.

Kätriin, kas võtaksid lühidalt kokku, mis on sinu poolt korraldatava Urban Kirbuturu eesmärk ja milline on missioon?

Minu eesmärk seoses Urban Kirbuturuga on ühiskonnale teadvustada, et asjade lihtsalt ära viskamine ei ole kõige targem tegu. Üks võimalus on oma vanu riideid annetada organisatsioonidele, kes toimetavad need omakorda abivajajatele. Koos Urban Kirbuturu tiimiga pakume juurde ka teise võimaluse – nimelt müüa oma riideid ning seeläbi anda müüdavatele esemetele uus hingamine.

Urban Kirbuturu missiooniks on viia müüja ja ostja kokku ning pakkuda inimestele kvaliteetset meelelahutust läbi professionaalsete esinejate.

Foto: JJ-Street BS

Paljud BS allüritused toimuvad juba mitmendat aastat järjest. Kuidas on lood kirbuturuga ja kellele see suunatud on?

Urban Kirbuturg toimub esimest aastat ja see on suunatud kõikidele, kellel riided kapis kasutult vedelevad ning neile, kes soovivad oma garderoobi täiendada läbi soodsate tehingute.

Foto: JJ-Street BS

Kuidas selline idee, teha BS raames kirbuturgu, üldse sündis?

Head ideed saavad alguse probleemidest. Nähes, kuidas inimesed korralikke riideid minema viskavad, tekkiski mõte korraldada kirbuturg. See võib tunduda küll imelik, et 2014. aastal inimesed veel oma riideid prügikasti viskavad, kuid kutsudes neid Urban Kirbuturule müüma, vastavad tõepoolest mitmed, et nad on oma asjad prügikasti visanud.

Foto: JJ-Street BS

Kas oled moodustanud omale abimeeskonna? Kui jah, siis kuidas olete omavahel kohustused ära jaganud? Kas koostöö laabub?

Jah, olen moodustanud 4-liikmelise meeskonna. Koostöö laabub suurepäraselt – mõtleme täpselt ühtviisi ning anname üksteisele energiat. Kohustuste jagamisega raskusi ei olnud, sest igaüks avaldas soovi, millega ta tahaks tegeleda ning meie ühistööl Urban Kirbuturg valmibki.

Foto: JJ-Street BS

On sul seoses suursündmuse tulekuga väga kiired ajad? Milliste tunnetega lähed sellele vastu?

Siinkohal tuleb taaskord vastata jaatavalt. Kogu Baltic Session´i tiimil on hetkel väga kiired ajad. Kell üks öösel tööd lõpetada ei ole meie jaoks midagi uut, kuid meid see ei häiri, sest armastame seda, mida teeme ja teame, mille nimel pingutame.

Foto: JJ-Street BS

Oled tantsukooli treener, aga ka andekas ja edukas tantsija. Räägi, kas lisaks korraldamisele osaled ka ise mõnes etapis?

Osalen terve nädala raames kõikidel üritustel, näiteks 8. oktoobril Ilupäeval, mis toimub Solaris Keskuses, kus astun üles tantsukavaga. Samuti osalen 11. oktoobril Baltc Session´i tantsukoolitustel ning eriti suure vaimustusega ootan Vogue Balli, mis toimub klubis Hollywood, kus olen samuti üks korraldajatest. Nädala lõpetame suurelt ja võimsalt finaalüritusega 12. oktoobril Nordea Kontserdimajas.

BS on lubanud, et kaubitsejate seas võib kohata tuntud inimesi. On nad juba etteulatuvalt avaldanud, millega plaanivad ostlejaid rõõmustada?

Just nimelt! Urban Kirbuturule on oodata tuntud inimesi erinevatest valdkondadest. Müüma on tulemas poliitik Vilja Savisaar-Toomast, kes kirjutas, et tuleb müüma tuntud kaubamärkidega rõivaesemeid ning tema eesmärk ei ole teenida kasumit, vaid heategevuses osalemine. Kirbuturuga ühineb lauljatar Maia Vahtramäe, kes lubas müüki tuua Eesti disainerite poolt loodud riideid. Kaasa löövad ka Eesti tuntumad moeblogijad, kelleks on Grete Link, Iti-Pätrike Järve, Teeme Mustallikas ja Mari-Liis Suvi. Samuti on võimalus täiendada oma garderoobi Eesti Tippmodelli võitja Sandra Ude rõivastega. Ürituselt ei puudu ka tantsijad Alisa Tsitseroniva ja Joel Juht, kes on ühtlasi Baltic Sessioni peakorraldaja.

Milliste kaupadega üleüldse kirbuturg ostlejaid rõõmustab?

Kirbuturult võib leida igaks hoojaajaks riideid, jalanõusid ja aksessuaare.

Urban Kirbuturg ei ole pelgalt kauplemiskoht. Kuuldavasti pakub üritus rohkelt meelelahutust?

Jah, Urban Kirbuturul saab nautida ka meelelahutust. Ürituse meeleolu hoiab üleval DJ Unbelieva, õhtujuhid ning tänavatantsijad.

Millised kauplemistingimused te müüjatele olete loonud? Kas tulla saab ka mitmekesi ja ehk on oodatud koguni firmad?

Kauplemistingimused on väga lihtsad – müüjatel tuleb olla õigel ajal kohal ning oma kaupa müüa. Et müüjatel oleks lõbusam, saab müügiplatsi jagada ka sõbraga ning kauplema ootame ka firmasid.

Kui palju kauplejaid sündmusele registreerus? Kas viimastel soovijatel on veel võimalik müüjaks registreeruda? Kui jah, siis kuidas nad seda teha saavad?

Hetkel veel ei oska öelda, kui palju müüjaid on oodata, sest registreerumine on hetkel täies hoos. Registreeruda saab aadressil kirbukas@balticsession.com ning platsi hind on 10 eurot ja nagu eelpool mainitud, saab müügiplatsi jagada sõbraga.

Foto: JJ-Street BS

Milliseid soovitusi jagaksid nii neile, kes tulevad kauplema, aga ka neile, kes plaanivad tulla lihtsalt uudistama või vaatama, kas langeb ka midagi ostusaagiks?

Kindlasti soovitan kauplejatel kaasa võtta stanged, kuhu saab müügiks toodud riided riputada ning asjadele ka hinnad juurde panna, kuid hinnad ei tohiks olla „puust ja punased“, vaid kindlasti lasta ka ostlejatel kaubelda. Uudistajatel soovitan võtan kaasa sõbra ja suure ostukoti!

Lisaks Kätriinist:

Ta on aktiivne, positiivse ellusuhtumisega ning kohusetundlik. Oma esimesed tantsusammud õppis laste rühmvõimlemises. 9 aastat tegeles balletiga ning omab ka vastavat tunnistust. Balleti kõrvalt tegeles 5 aastat Viljandi Spordikoolis iluvõimlemisega ning on nüüd viimased 6 aastat tegelenud aktiivselt tänavatantsudega.

Tema tantsu koolitajate nimekiri on pikk, kuid neist nimekamad on Greg Campbellock Jr, Les Twins,  Mr Wiggles, Archie Burnett, Benny Ninja, Tommy The Clown & Rampage jpt. Ta on osalenud edukalt Baltikumi suurimas tänavatantsu võistlusel JJ-Street Baltic Session house kategoorias. 2010. aastal võitis Tallinn Checks Styles’il house kategoorias esimese koha ning samuti ka 2011. aastal Jõgeva Wanted Battle’il.

Coolimad saavutused:

2007 Viljandi Battle, hip-hop I/ II koht

2010 Tallinn Checks Styles, house I koht

2010 Camp of hip-hop, house finaal

2011 Jõgeva Wanted Battle, house I koht

2012 Camp of Hip-Hop, vogue poolfinaal

2012 Berlin Vogue Ball, vogue poolfinaal

2012 Vogue Ball with Benny Ninja, runway finaal

2013 Moscow Battlezone, runway veerandfinaal

2013 Celestial Ball, vogue new way I koht ja vogue perfomance finaal

2013 Camp of Hip-Hop, vogue perfomance I koht

Usutles Erika Räpp

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles