Judas Priestile tehti Venemaal homopropaganda kartuses ettekirjutusi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rob Halford
Rob Halford Foto: SCANPIX

Hevimetal bändi Judas Priest homoseksuaalne laulja Rob Halford paljastas, mis toimus bändiga Venemaal kontserti andes.

Rob Halford tuli kapist välja 1990. aastate lõpul ning alates sellest on ta homode õiguste eest võidelnud, edastab väljaanne Mojo.

Halford kirjeldas nüüd, mis juhtus Judas Priestiga 2012. aastal Venemaal Peterburis, kus nad esinesid.

Enne kontserti kontakteerus nendega Peterburi linnapea esindaja, kes andis instruktsioonid, kuidas bänd laval käituda ja mida rääkida tohib.

Judas Priesti liikmetele öeldi, et nad ei tohi tõstatada homode õiguste teemat.

Halfordi sõnul tema ja ta kaaslased allusid sellele käsule, kuid ettekirjutuse põhjustas tema avalikult homoseksuaalne olemine.

«Ma ei ole tegelikult homode õiguste aktivist. Ma ei oleks homodest rääkinud ka kontserdil. Minu silmis oli see juba suur võit, et sain esineda Venemaa Peterburis, mis on väga homofoobne linn. Ma ei pidanud vikerkaarelippu lehvitama, olin Vene võimude jaoks ise vikerkaarelipp,» selgitas muusik.

Venemaal võeti 2013. aastal vastu seadus, mille kohaselt ei tohi alaealiste seas homopropagandat teha. Venemaa ja teiste riikide seksuaalvähemuste sõnul kasutatakse seda seadust inimõiguste eiramise vahendina.

Venemaal on põlu alla ka tuntud Briti muusik Elton John, kes samuti on homoseksuaal. Vene vanemad on keelanud oma lastel tema kontsertidele minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles