Louvre ja Versaille on varsti avatud seitse päeva nädalas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Louvre
Louvre Foto: SCANPIX

Prantsusmaa kuulsad muuseumid Louvre, Versaille palee ja Orsay muuseum plaanivad lähitulevikus olla külastajatele avatud kõikidel nädalapäevadel.

Prantsusmaa kultuuriministeerium on tegelenud muusemide pikema avamisaja projektiga mitu kuud, edastab The Local.

Paljud nende muuseumide külastajad on juba varem küsinud, et miks need ei ole seitsmel päeval nädalas avatud.

Prantsusmaa valitsuse sõnul on 2015. aasta riigieelarves olemas vajalikud summad nimetatud muuseumide pikemajaliseks lahtiolekuks.

«Prantsusmaa kolme kõige kuulsama ja populaarsema muuseumi lahtiolek seitsmel päeval nädalas annab inimestele parema võimaluse tutvuda kuulsate kunstiteostega,» seisab valitsuse pressiteates.

Samuti loodetakse, et pikem lahtiolekuaeg annab muuseumide ülalpidamiseks lisaraha nii pileti kui suveniiride müügi näol.

Muuseumide seitsmepäevane lahtiolek peaks käivituma järgmise aasta alguses.

Seni on need muuseumid olnud ühel päeval nädalas suletud. Puhkepäevaks on tavaliselt esmaspäev või teisipäev.

Briti pealinna Londoni kuulsad muuseumid nagu Briti muuseum ja Rahvusgalerii on lahti seitsmel päeval nädalas. Seda on ka USA New Yorgi mainekas moodsa kunsti muuseum.

Louvre´is asub ka renessansikunstniku Leonardo da Vinci kuulus «Mona Lisa». Lovre`it külastab aastas 9,2 miljonit inimest.

Pariisi lähedal asuvat Versaille paleed külastab aastas seitse miljonit ja Orsay muuseumit 3,5 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles