ELU24 LIVE/ külas käis romantik Helen Adamson

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 2. oktoobril kell 12 käis Elu24 Live stuudios külas kaunis lauljatar Helen Adamson.

Foto: Mihkel Maripuu

Lauljatar Helen Adamson on sündinud 26. jaanuaril, 1987 Võrus. Helen on lõpetanud ülikooli personalijuhtimise erialal ja töötab LG Electronicsis.

Foto: Martin Ilustrumm

Lauljana hakkas Helen esinema 2006. aastal esinejanimega Hylene. 2007. aastal ilmus tema debüütalbum "Täna rikun ma reegleid", millelt samanimeline singel tõi talle algse tuntuse.

Plaat koosneb enamasti klubimuusikast, edukamad lood on olnud "Vaba kui lind", "Unenäos või ilmsi" ja 1997. aasta eesti euroloost tehtud kaver "Keelatud maa", mille originaalesitaja on Maarja-Liis Ilus.

Foto: Ardo Kaljuvee / Kroonika

Üle-eestilise tuntuse saavutas laulja 2010. aastal, kaverdades itaalia laulja Jovanotti hittloo "A Te". Helen kirjutas sellele ise sõnad ja lugu sai pealkija "Kas tead?". Loole lõi lisaks DJ Whril remiksi, millele valmis hiljem ka muusikavideo. Lugu pälvis kohe tähelepanu ja sai üheks mängitavamaks looks paljudes eesti raadiojaamades.

Kaveri promo piirdus loo riputamisega videoportaali YouTube, kust eesti muusikahuvilised loo ise üles leidsid ja soovipalved raadiojaamadesse esitasid, tänu millele kogus ballaad veelgi populaarsust.

Raadio Uuno iga-aastases edetabelis Raadio Uuno TOP100-s pälvis "Kas tead?" 73. koha. Raadio 2 Aastahiti valimisel oli lugu 2010. aastal 14. ja 2011. aastal 19. kohal.

Foto: promo

Ballaad "Nele-Liis" singlina ei ilmunud. Lugu valmis koostöös Marko Margna ja Liana Saareperaga, kes kirjutas loo oma tütre sünnipäevaks ja pakkus seda Helen Adamsonile. Helen on avaldanud ka rütmilise poplaulu "Kui armastus alguse saab", millele tegid meloodia Mihkel Mattisen ja Timo Vendt ning sõnad Aapo Ilves. Muusikapalale on loonud remiksi Lenny LaVida. 2011. aasta novembris ilmus singel "Naisena" koostöös Liis Lassi ja Rick Raskiga.

Foto: Teppo Väätäinen

2012. aasta juulis ilmus Helenil koostöös Ardi Kaljuveega laul "Me maailm on leekides", mille sõnad kirjutas Helen Adamson ja viisi Ardi Kaljuvee.

2012. aasta detsembris ilmus singel "Ausus" koostöös ansambliga Soul Militia. "Ausus" on kaver Billy Joel'i "Honestyst", mille 1982. aastal salvestas eesti keeles Jaak Joala. Loo miksis produtsent Rob Montes, kes on koostööd teinud maailma tippudega ja produtseerinud muuhulgas Dr. Dre albumi "Detox".

Jaanuaris 2013 ilmus koostöös Ardi Kaljuveega laul "Sinuga koos" (sõnad: Helen Adamson, viis: Ardi Kaljuvee). Loo produtsent oli Timo Vendt.

Foto: hooandja.ee

2014. aastal hakkas Helen koostama debüütalbumit ja alustas koostööd produtsent Robert Stanley Montesega, kes on Hollywoodis hinnatud produtsent ja teinud koostööd selliste staaridega nagu Katy Perry, Justin Timberlake, Whitney Houston, Stevie Wonder jpt. Plaadil ilmuva paari loo kaasautoriks on Michael Baker, kes on maailmakuulus muusik ja produtsent. Baker oli 18 aastat Whitney Hustoni muusikaline juht ja tema bändi trummar, lisaks on ta olnud Aretha Franklini muusikaline juht ja mänginud paljude tuntud muusikute (sh Michael Jacksoni) saatebändis.

2014. aasta märtsis ilmunud Helen Adamsoni debüütalbumi esiksingli "Once In A Lifetime" autorid on Helen Adamson, Robert Stanley Montes ja Kaido Põldma. Loo video on tehtud one-shot võttega, erilise võttena toimub koreograafia ja tants põrandal.

Foto: Teppo Väätäinen

Juunis 2014 ilmus teine singel debüütplaadilt "Burn". Loo autorid: Helen Adamson, Robert Stanley Montes, Kaido Põldma, Lana Shea Walling. Loos teeb kaasa andekas LA räppar ja laulja Lana Shea. Loole ilmus ka video; nii lugu kui video kajastavad emotsioone, mida laulja varem kuulajatele näidanud ei ole.

2014 aasta septembris avaldas loo "Sing it" mis toetab koolikiusamise vastase muusikavideo sõnumit ja on tema panus koolikiusamise vastasesse kampaaniasse.

«Minu debüütalbum ilmub Eestis 27.oktoobril. Plaadiesitluskontserdid on planeeritud 7.11 ja 8.11 Tallinnas ja Tartus. Täpsem info peagi piletilevist,» paljastas Helen.

Foto: Mihkel Maripuu

Koos Heleniga tulid Elu24 live'i saatesse: Riivo Jõgi- klaver, Ian Mikael Kirss- trummid, Kadri Niine- taustavokaal.

Vaata järele, mis saates toimus!

Foto: Mihkel Maripuu

Saatejuht Anu Saagim tänab rõivabrändi LINDEX!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles