Disainiöö - eksperimentaalse brändi Lentsius Design autor Kairi Lentsius

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disainiöö - eksperimentaalse brändi Lentsius Design autor Kairi Lentsius
Disainiöö - eksperimentaalse brändi Lentsius Design autor Kairi Lentsius Foto: Viktor Burkivski

Disainiöö kavasse kuulus seekord ka rõivadisainile kontsentreeruv blokk, mis tänavu oli  koondunud üheks etenduseks, kus astusid üles nii juba tegutsevad ja tunnustatud kui ka noored ambitsioonikad disainerid.

Foto: Viktor Burkivski
Eksperimentaalse brändi Lentsius Design autor Kairi Lentsius on bakalaureuse omandanud Tartu Kõrgema Kunstikooli tekstiiliosakonnas ning studeerib hetkel Rootsi Tekstiiliülikooli moedisaini magistriõppe teisel kursusel. 

 

 

Kairi peab just sellist kombineeritud valdkondadega õpinguteed baasiks, miks töötab mõlemast aspektist väga tugevalt johtuvalt – tegeldes korraga nii rõiva konstureerimisega jälgib äärmise põhjalikkusega kangaste iseärasusi ning loob kangaid/ trükke. Terviklikuma nägemuse nimel katsetab Lentsius ka aksessuaaride kujundamisega. Läbi protsessi on kujunenud välja käekiri: minimalism, eetilisus, kvaliteet.
 

 

TELK 2
 
TELK 2 on jätkuprojekt ja mantlikollektsioon eelmisel, 2013. aasta kevadel valminud bakalaureuse diplomitööle. Kollektsioon on valminud maha kantud militaartelkidest- ja vormiriiretest, millele on antud uus elu ning hingamine. Projekti eesmärgiks on ühest küljest töötada väärtustava taaskasutuse (upcycling) meetodiga ning pakkuda lahendus ja samas teadvustada üha kasvavat tekstiilijäätme probleemi. 

 

Juba lõputöö käigus sai loodud koostöö Kaitsevägede Ühendatud Õppeasutusega ning tutvutud lähemalt viimaste poolt maha kantava tekstiilse varustusega, viimane määati varasemalt põletamisele. Kõnealused väärika vanusega telgid olid esmalt olnud umbes 20 aastat kasutuses Rootsis ja pärast seda ligi 2 dekaadi Eesti Kaitseväe varustuse hulgas. Selle aja jooksul kangapinnale pleekinud ja vihmaga uhutud graafika on kui looduslik trükimuster ning projekti TELK juures ongi just oluline tõsta esile tekstiili kui materjali ajas muutumist ja selle protsessi loomulikkust, ilu ning miks mitte ka potentsiaali. 

 

Rõivaste loomisel on veel lisatud käsi- ja masintikandi tehnikaid ning siiditrükki, et tuua paremini esile kollektsiooni tihedat seost looduse ja inimeste igapäevaste tarbimisharjumuste vahel.
 
Vaata pildigaleriid!
 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles