Andres Roots üllitas Pärnu bluusipäevadeks singli

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Roots.
Andres Roots. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu bluusipäevade alguse puhul 3. augustil näeb ilmavalgust Bullfrog Browni kitarristi Andres Rootsi uus kahe looga singel, millel teevad kaasa bluusipäevadel üles astuv Rootsi laulja Bottleneck John ja maikuus Eestis tuuritanud ameeriklane Eric Gebhardt. Erikülaline on 30. ja 31. juulil Pärnu suupillifestivalil “Baltic-Nordic Harmonica” esinev noor Soome suupillivirtuoos Jantso Jokelin.

Lugu "Thru The Valley" esitab singlil koosseis Bottleneck John (vokaal), Jantso Jokelin (suupill), Andres Roots (kitarr) ja Raul Terep (löökriistad, didgeridoo); loos "Lemon Days" musitseerivad Eric Gebhardt (vokaal), Jantso Jokelin (suupill, beatboxing) ja Andres Roots (dobro).

Mõlema pala autor on Andres Roots ja salvestatud on need Tartu stuudios White Room Asko-Romé Altsoo käe all. Kaanekujunduse on teinud Siret Roots, kelle kujundatud ümbrise Bullfrog Browni mullusele albumile "Moon and Central" tunnistas Kanada veebiajakiri Blues Underground Network aasta parimaks.

"Need on ilmselt kõige alternatiivsemad bluusid, mida ma salvestanud olen – "Thru The Valley" on nii idamaise kõlaga, et bluusiga seob seda ainult struktuur, ja "Lemon Daysis" on trummide asemel kasutatud Jantso beatboxing’ut," ütles Roots. "Mõni bluusifanaatik peab seda kindlasti liigseks fusiooniks, aga vähemasti Briti raadiote bluusi-DJde huvi on olnud meeldivalt suur."

Euroopas ja Ameerikas ohtrasti tuuritanud Rootsi bluusilaulja Johan "Bottleneck John" Eliasson kohtus Andres Rootsiga 2005. aastal Slovakkias ja andis samal aastal Eestiski mõne kontserdi. Tänavu astub ta üles Pärnu bluusipäevadel 5. augustil, Tallinna Texas Honky Tonk Cantinas 6. augustil ja Viru Folgil 7. augustil.

Soome suupillimängija Jantso Jokelin tuli mullusel “World Harmonica” festivalil kolmandaks ning lõi tänavu mais kaasa Rootsi ja Gebhardti bluusituuril Haapsalus, Rakveres, Tartus ja Tallinnas. Tema isikupärane mängustiil kombineerib traditsioonilist bluusi beatboxing’u ja araabia rahvamuusikaga. Pärnu suupillifestivalil esineb Jantso Jokelin koos Tartu bluusitrioga Bullfrog Brown ja osaleb pühapäeval, 1. augustil Pärnu Bluesiklubi bluusipiknikul Anni akadeemia õuel.

Ameeriklane Eric Gebhardt andis maikuus USA saatkonna toel koos Rootsiga Eestis üheksa kontserti. Tuuri toetuseks salvestatud singlile "Redecoration Day" filmiti produtsent Asko-Romé Altsoo käe all video, mis püsis kaks nädalat ETV “Eesti Top7” esikohal ja jätkab seal praegu teisena.  

Singli "Thru The Valley/Lemon Days" lugusid saab kuulata siin.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles