Video: Ülle Lichtfeldt kündis põllule kõvera vao

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Lichtfeldt kündis põldu
Ülle Lichtfeldt kündis põldu Foto: Reporter.ee

Sel nädalavahetusel, 26. ja 27. septembril toimusid Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õppetalu maadel Eesti künnimeistrivõistlused. Tõsiste kündjate kõrval kutsuti maaõhku hingama ja showkündmist tegema tuntud inimesed, kellele enamikust oli see esimene kokkupuude adraga. Ainsa naisena istus traktori rooli näitlejanna Ülle Lichtfeldt.

Künnivõistlusi peeti kokku neljas võistlusklassis: pöördatrade vaba- ja meistrite klass, noorkündjate klass ja meistrite klass tavaatradel. Pöördatrade meistriklassi võitjaks tuli Jüri Lai, tavaatrade meistriklassis Indrek Zilensk, noorkündjate klassis saavutas esimese koha Sander Martins, vabaklassi võistluse pöördatradel võitis Indrek Mägi. Võistlustel osalesid ka noorkündjaid nii Lätist, Leedust, Inglismaalt, Saksamaalt ja Soomest. Väliskündjate arvestuses saavutas esimese koha Ozols Janis (Läti).

Künnimeistrivõistluste ajalugu ulatub 1874. aastasse, regulaarselt on Eestis künnimeistrivõistlusi korraldatud aastast 1965, kuid Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õppetalu maadel korraldab Eesti Künniselts künnimeistrivõistlusi 2005. aastast ehk üheksandat korda. Igal aastal külastab kaks päeva kestvaid künnimeistrivõistlusi ca 2000 valdkonna spetsialisti, ettevõtjat ja huvilist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles