Südantmurdev video: Koit Toome puhkes Jaak Joalat meenutades nutma

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TV3

Laulja Koit Toome meenutas TV3 «Seitsmestes uudistes» oma õpetajat ja sõpra Jaak Joalat.

Toome üritas Joala mälestuseks esitada lugu «Naerata», kuid emotsioonid said temast võitu.

Joala oli Koidu lähedane sõber viimased kakskümmend aastat. «Sellest ajast peale, kui läksin keskkooli, Otsa kooli. Janika Sillamaa tutvustas meid, ta ütles, et üks uus poiss on, kes laulab ja mängib klaverit. Jaak kutsus mind siis vaibale ja järgmisel päeval vormistati mind klaveriõpingute kõrvalt tema juurde laulmist õppima. Meil klappis algusest peale ja saime headeks sõpradeks.»

Toome sõnul oli Joala tema jaoks mõnes mõttes isafiguur: «Mul ei olnud kedagi teist sellist inimest olnud, kellega sain, eriti teismelisena, kõigest rääkida - maailmaasjadest, elust, muusikast...»

Koit märkis, et kuigi nende vanusevahe oli suur, mõistsid nad teineteist hästi.

«Alati, kui mul oli vaja nõu küsida - eriti karjääri algusaastatel -, olgu siis ametialastel või elulistel teemadel, siis esimese asjana rääkisin alati Jaaguga ja küsisin temalt nõu ning ta alati lahkelt andis seda nõu ja rääkis enda kogemustest, karjäärist ja algusaastatest,» meenutas Toome.

Toome kahetseb kõige rohkem, et ta ei jõudnud oma tiheda töögraafiku tõttu pikka aega Joalale külla.

Vaata  TV3 «Seitsmeste uudiste» videoid:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles