Glamuurne ja peen Vana Tallinn gala pälvis ooperisõprade sooja vastuvõtu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile õhtul Estonias Vana Tallinn galal esinenud Austria bass Kurt Rydl ja Venemaa tenor Dmitri Galihin koos Eestil lauljate Heli Veskuse, Juuli Lille, Kristel Pärtna ja Rauno Elp´i ning dirigent Vello Pähniga pälvisid publiku sooja vastuvõtu ning pikad ovatsioonid.

Viini Riigiooperi pikaajaline solist ja auliige Kurt Rydl on üks meie aja suuremaid basse, kes on saanud hüüdnime Megabass tänu erakordselt sügavale häälele ja madalalae hääleulatusele. Ta on salvestanud üle 30 plaadi, muu hulgas koos kolme tenori  -- Placido Domingo, Jose Carrerase ja Luciano Pavarotti, dirigent Herbert von Karajani  ning maailmakuulsate orkestritega, samuti on ta  esinenud  pea kõigis maailma tuntumates ooperimajades. Hoolimata pikast karjäärist on tal jätkuvalt igal hooajal pea 100 esinemist, Tallinnast suundus auväärne bass edasi Mehhikosse.

Moskva konservatooriumi ooperiteatri solisti Dmitri Galihin on laia haardega tenor, kelle isikupärast ja tundlikku musitseerimist on hinnatud kõrgelt mitmel pool maailmas.

Foto: Rait Tuulas

Vana Tallinn gala on 2012. aastast korraldatav ooperimuusika galakontsert, mida korraldab Estonia teater Liviko toetusel ning mille eesmärgiks on tuua publikuni ooperimuusika paremik Eesti säravaimate lauljate esituses ning tutvustada erinevaid külalissoliste.

Foto: Rait Tuulas

Galakontserdiga tähistas ettevõte oma 116. tegutsemisaastat. Lisaks Estonia teatrile toetab Liviko Eesti kunstimuuseumi ning alates sellest hooajast ERSO Nautimuse kontserdisarja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles