Tallinnas esineb legendaarne Venemaa rokkansambel DDT

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juri Ševtšuk ja DDT
Juri Ševtšuk ja DDT Foto: promo

15. veebruaril esineb Tallinnas Tondiraba jäähallis „vene rokkmuusika südametunnistusena“ tuntud kultusbänd DDT. Ansambli kauaaegne liider ja laulja on Juri Ševtšuk, kes on oma muusikutest kolleegidega olnud juba üle 30 aastat võimude kriitik ja rahva lemmik.

Juri Ševtšuk ja DDT esitavad Tallinnas nii vanu superhitte kui ka laule oma uuelt plaadilt «Прозрачный» („Läbipaistev“). Ševtšuki sõnul on uue albumi lood lüürilised, helged ja „põhjendamatult positiivsed“, kuid just kõige raskemal ajal tekib vajadus naeratada ja jääda inimesteks, näidates keelt lootusetusele ja masendusele.

Viimati esines DDT Tallinnas 2010. aasta sügisel, ja juba tol ajal kirjeldas Ševtšuk Eestit „demokraatia oaasina“. Nii mõnigi eestimaalane sai DDT kontserti nautida möödunud aasta juunis Armeenia pealinnas, mil Ševtšuki ja tema bändi esinemisega kulmineerus rahvadiplomaatia missioon „Kõik sõidavad Jerevani“.

Foto: promo

Loominguline kollektiiv on endiselt nõutud ja populaarne publiku seas, kes oskab hinnata laulutekstide sügavat mõtet ja muusikute tõelist annet. Ansambli liidri mässuvaim süstib kuulajatesse tohutu energialaengu – Ševtšuk annab endast kõik, sundides ka saali endaga ühes taktis hingama. Temas on oskuslikult ühendatud lüürilisus ja igavese võitleja tarmukus, terav sotsiaalne närv ja tundlikkus. Seepärast on iga kontsert mitte ainult muusikaline nähtus, vaid ka isiklik sündmus nii muusikutele endale kui ka neile, kellele saab osaks kaua oodatud kohtumine oma lemmikutega.

Foto: promo

Erilist tähelepanu pöörab DDT kvaliteetsele helile ja tehnilisele varustusele, seepärast paistavad nende kontserdid alati silma laitmatu heli poolest. Uues Tallinna Tondiraba jäähallis luuakse DDT kontserdiks eraldi fännide tsoon. Samas on kontserti võimalik jälgida ka tribüünilt.

DDT kontserdi piletid on müügil Piletilevis hinnaga alates 19 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles