Kas politseinikud peaksid rannalisi kontrollimas käima?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand 25.07.2008
Foto: Rene Pringi.
Pärnu rand 25.07.2008 Foto: Rene Pringi. Foto: AFP / Scanpix

Kuumad ilmad ajavad inimesi randa ujuma, kuid paraku on see kaasa toonud ehmatavalt palju uppumisi. Endine politseinik Andres Anvelt soovitab veeõnnetuste ennetamiseks suunata politseinikud randa lauskontrolli tegema.

Poliitik Andres Anvelt: Purjus peaga ujuma minemisega tuleb võidelda nii, nagu omal ajal selle liiklusprobleemiga võideldi. Uuriti välja need kohad, kellaajad, asulatevahelised teed, trassid, kus riskimoment on kõige suurem ja alustati lauskontrolli.

Sellega tuletati meelde, et on olemas Eesti politsei, kes hoolitseb oma maksumaksja eest.

Politsei-ja piirivalveameti korrakaitse politseiosakonna major Margus Kotter peab aga ideed utoopiliseks. Tema arvates on mõeldamatu, et tuhandete järvede, jõgede ja tiikide ääres käiksid pidevalt politseinikud.

Margus Kotter: Et panna nüüd politsei trahvima ja järelevalvet tugevdama... Üksinda ei saa me seda teha. Siin peab olema väga paljude erinevate asutuste ja eelkõige nende tahe koostööd teha. Ainult nii saavutame me edu.

Andres Anvelt peab siiski siinkohal silmas eelkõige mitte pidevat järelevalvet, vaid analüüsi, millised kohad on kõige ohtlikumad ja kus juhtub kõige enam traagilisi veeõnnetusi.

Igal piirkonnal on ju konstaabel, kes võib suvisel tipphooajal käia korraks rannast läbi ja vaadata, ega seal ülemeelikus tujus puhkajaid pole. 

Andres Anvelt: Need ohtlikumad kohad on meil ju kõik teada. Politsei võiks nendesse kohtadesse aeg-ajalt sisse põigata ja näidata, et ta on olemas. Arvan, et kuumal suvekuul pole see erilist ressurssi nõudev küsimus.

Praegu käivad näiteks politseinikud jalgratastel mitmes Eestimaa tähtsamas rannas patrullimas. Vaadatakse ikka seda, et rohkem või vähem napsised vennad teisi ei tülitaks.

Mida arvad Sina, kuidas saaks Eestimaa randades korra majja?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles