Hiina tööandjad ei taha palgata Neitsi päikesemärgi esindajaid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesemärgid
Päikesemärgid Foto: SCANPIX

Hiinas on astroloogiat peetud läbi sajandite tähtsaks  ning arvatakse, et märk, mille all keegi sündinud on, paljastab isiku kohta palju.

Hiinas on iidne astroloogiline süsteem, mis põhineb 12 loomal, kuid aina enam on hakatud kasutama lääne päikesemärke, edastab väljaanne New Republic.

Hiinas on tööandjad hakanud diskrimineerima Neisti märgi esindajad, kuna levinud arvamuse kohaselt on 23. augustist kuni 22. septembrini sündinud liiga kriitilised, detailidesse laskuvad, hellitatud, vinguvad ning vahel ka obssessiiv-kompulsiivsed.

«Neitsid on perfektsionistid ning väga kriitilised. Seda on lihtne märgata,» edastas populaarse astroloogialehekülje nodoor.com asutaja Felicia Jiang.

Jiani tähelepanekute järgi on Hiinas juba üsna paljudel Neitsi märgi esindajatel raske tööd leida.

«Enamik firmasid ei jäta kandidaate astroloogia põhjal välja, kuid siiski aina rohkem firmasid on hakanud vaatama, millisel ajal tööle kandideerijad sündinud on. Näiteks üks Hongkongi reisifirma teatas töökuulutuses, et otsib tööle Kaksikuid, Kaalusid või Veevalajat. Kinnisvarafirma Ningbo aga eemaldas kandidaatide seast Skorpioni, kuna teda ei peetud märgi tõttu maakleritööks sobivaks,» tõi Jiang näiteid.

Neitsi märgi diskrimineerimise vastu on Twitteris algatatud kampaania, milles püütakse selle märgi kohta kinnistunud stereotüüpi lõhkuda.

Sellesse kampaaniasse on kaasatud ka firmasid nagu näiteks õhukonditsioneeride valmistaja Haier.

«Neitsitel võib olla  mingi häire, mustusekartus ja nad võivad olla pirtsakad. Seda põhjusel, et nad on nagu Haieri õhukonditsioneerid, püüdes olla täiuslikud!» seisab firma reklaamis.

Teisalt on Hiina kõige rikkam mees, firma Alibaba asutaja Jack Ma Neitsi päikesemärgi esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles