Soome katse: neljast homoerootilise margiga saadetisest jõudis Venemaale kohale kolm

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom of Finland margid
Tom of Finland margid Foto: SCANPIX

Soome ajakirjanikud tegid katse, saates Venemaale pakid, millel olid homoerootilised margid. Neljast saadetisest kolm on nüüdseks kohale jõudnud.

Peterburis elav Sergei, kes ei soovi oma perekonnanime avaldada, sai Soome ringhäälingu Yle Tampere toimetuse poolt saadetud paki möödunud pühapäeval. Suures pakis oli väike Radio Suomi logoga jääkaabits.

Paki sisul ei olnud tähtsust, küll aga olid tähtsad pakil olnud homoerootilised margid.

Soome Itella Posti Oy andis 8. septembril välja postmargisarja, millel on kunstnik Touko Laaksoneni ehk Tom of Finlandi joonistatud homoerootilised meestepildid.

Soome ajakirjanikud otsustasid siis katsetada, kuidas suhtutakse Venemaa tollis ja postis neisse markidesse. Nad saatsid Venemaale nende markidega kaks kirja ja kaks pakki.

Venemaal kehtiva seaduse kohaselt ei tohi alaealiste seas homopropagandat teha. Samas saab seda seadust tõlgendada väga mitmeti.

Soome posti andmetel peaks Soomest saadetav pakk jõudma Venemaale sihtkohta keskmiselt 14 päevaga.

Tamperes 9. septembril posti pandud pakkidest üks jõudis Venemaale 16. septembril ja teine 21. septembril.

Kirjad, mis peaksid Soomest Venemaale jõudma 6 – 9 tööpäevaga, tunduvad liikuvat aeglasemalt.

Peterburis elav Andrei Korepanov teatas täna Instagramis, et talle Soomest saadetud kiri jõudis nüüd kohale.

Teine kiri oli suunatud Venemaal Moskvas resideeruvale Soome ajakirjanikule Erkka Mikkosele, kes ei ole seda veel kätte saanud.

Soome ringhäälingu ajakirjanike sõnul näitas nende margikatse, et Soome homoerootilistele markidele ei pöörata Venemaal tähelepanu.

«Võimalik, et Venemaa meedia võib asja veel suureks puhuda,» arvas Mikkonen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles