Avalda arvamust: kuidas meeldis Maire Aunaste «Foorumi» saatejuhina?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna oli ETV ekraanil saade «Foorum», mida sel korral juhtis Maire Aunaste. Aunaste juhtud saate teemaks oli see, kas valimisõiguse andmine 16- ja 17-aastastele on tänases Eestis õigustatud. Stuudios oli neli 16- kuni 18-aastast noort.

«Kuigi sügis on ainult kaks päeva vana, näete, mis vihm on teinud Andres Kuusega? Juuksed ajanud lokki!» alustas Aunaste saadet.

«Tänane saate küsimus vaatajatele on: «Kas teie olete poolt või vastu, et valimisiga langetada?» Seda, et arutlus oleks pisut adekvaatsem, kui lihtsalt vanainimestega rääkides, kutsusin tänasesse saatesse külalised, täpselt need, kellele arutatav seaduseelnõu suunatud on ehk 16- kuni 18-aastased noored.»

Foto: Liis Treimann

Väike komistus leidis aset kohe pärast seda, kui Aunaste saatekülalisi tervitas - koolitüdruk ütles oma nime enne, kui Aunaste küsida jõudis. «Ma veel ei küsindki midagi!» hüüatas Maire, naeris ja selgitas: «Ma tahtsin öelda, mida ma kohe alustuseks teada tahan saada - kes te olete, kui vanad olete ja mis koolides õpite.»

Foto: Liis Treimann

Aunaste ütles, et kuna tema pole esimest korda televisioonis, teeb ta mängu huvitavaks ja tuli saatesse ilma igasuguste paberiteta. «Et ei oleks nii, et tark tädi loeb küsimusi maha ja vaesed noored, kes on esimest korda teles, peavad kannatama selle tädi küsimusi ja muretsema, kas vastus sai ikka õige,» seletas ta.

Avalda arvamust - kuidas meeldis sulle Maire Aunaste «Foorumi» saatejuhina? Millega Aunaste üllatas ja mida ta võinuks teistmoodi teha?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles