Video: ameeriklane leiutas jäätiselusika, mis ei jää külmunud jäätisesse kinni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklase leiutatud uus jäätiselusikas
Ameeriklase leiutatud uus jäätiselusikas Foto: printerest.com

USAs Michiganis South Lyonis elav harrastusleiutaja leiutas lusika, mis ei jää külmunud jäätisesse kinni. 

35-aastase lennundusinseneri Michael Chou sõnul hakkas ta lusikat leiutama pärast seda, kui ta väsis külmunud jäätise koukimisest, edastab Daily Mail.

Ameeriklase leiutatud jäätiselusikas kannab nime Midnight Scoop ning see on tugevdatud alumiiniumisulamist. Lusika hind on umbes 30 dollarit.

«Iga kord kui ma külmunud jäätist koukisin, mõtlesin et selle kättesaamiseks peab olema lihtsam viis. Mulle meeldib väga külm jäätis, mitte poolsulanud jäätis, mida on kergem pakist kätte saada,» teatas mees.

Choul kulus ligi kaks aastat enne kui tal valmis sobiv jäätiselusikas.

«Panin lusikale nimeks Midnight Scoop, kuna tegelesin selle lusika disainimisega hilisõhtutel ja öisel ajal,» selgitas ameeriklane.

«Töötan lennundusinsenerina ning tunnen hästi füüsikaseadusi. Kuid kõige tähtsam on see, et olen kahe lapse isa ning mu lapsed söövad üsna palju jäätist. Sain aru, et on vaja jäätiselusikat, millega on võimalik väga kõva jäätist pakist kätte saada. Lusikas pidi olema selline, mis ei paindu ega murdu, kui tegemist on külma jäätisega,» selgitas mees.

Chou sõnul on jäätiselusikas selline, millega tuleb jäätist lükata pakis endast eemale, mitte enda poole. Selle lusika kasutamisel ei ole käigus randme, vaid käsivarre- ja rinnalihased.

Chou lisas, et uut lusikat katsetasid ta pereliikmed ja jäid sellega rahule.

Uudislusikas peaks USAs müügile jõudma oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles