Vladimir Putini uus saavutus – animatiiger Mur

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa president Valdimir Putin tundub olevat mitmekülgne inimene, sest lisaks poliitikutööle suudab ta olla ka loominguline.

Putini uueks saavutuseks on animatiiger Mur, mida näeb Venemaa populaarses õhtuses lastesaates, edastab BBC.

Venemaa 1 telekanali lastesaate produtsent Aleksander Mitrošenkov kinnitas, et Putin aitas neil uut tegelast välja mõelda.

Putin sai tiigritegelase jaoks inspiratsiooni, kui ta selle aasta mais koos loomakaitsjatega orvuks jäänud Amuuri tiigrid tagasi loodusesse viis.  

Venemaa televisooni lastesaade «Head ööd, väikesed» ulatub tagasi Nõukogude Liidu aega. Saatesse jõudev animatiiger Mur on 3D-formaadis.

Saate produtsendi sõnul kaaluti lisaks tiigrile uue tegelasena hundikutsikat, ahvi, kaelkirjakut ja hobust.

Mitrošenkovi sõnul oskavad vaatajad varasemast seostada Putinit tiigritega ning selle tõttu valiti presidendi välja pakutud tegelane.

Putin puutus looduses elavate tiigritega kokku 2008. aastal, kui ta külastas Siberis tiigrite kaitseala.

2010. aastal liitus Putin tiigrite kaitsekampaaniaga. Kogu maailmas on tiigrite arvukus viimasel kümnendil langenud.

Venemaa lastesaate kauaaegsed põhitegelased on Krjuša, Stepaška, Flija, Karuška ja Mišutka.

Putini kõige tuntum kriitik, opositsioonitegelane Aleksei Navalnõi teatas muiates Twitteris, et kõik on unustanud kunagise tegelase Tsap-Tsarapõtši.

«Kõik mäletavad Flijat, Stepaškat, Karušat ja Krjušat. Kuid Tsap-Tsarapõtš on unustatud. Võimalik, et ta oli Bandera mees ja tapja,» kirjutas Navalnõi viidates sellega Ukraina vägedele, mis Ida-Ukrainas venemeelsete separatistidega sõdisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles