«Ma ei tule tagasi» võitis Hollandi festivalil peapreemia

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ilmar Raagi uus film «Ma ei tule tagasi» võitis peapreemia Hollandis Vlissingenis toimuval festivalil Films by the Sea.

Dioraphte filmi- ja kirjanduspreemia nimelist auhinda annab välja Hollandi ja Flaami kirjanikest, näitlejatest ja filmitegijatest koosnev žürii. See on festivali ainus professionaalse žüriiga auhind.

«Ma ei tule tagasi» on Eesti, Venemaa, Valgevene, Kasahstani ja Soome koostööna valminud film, mis on üles võetud vene keeles ja vene näitlejatega. Hollandist tuli juba kolmas auhind.

Varem on filmi auhinnatud USA ühel olulisemal festivalil Tribeca New Yorgis (Nora Ephroni nimeline auhind, žürii äramärkimine) ja Vene arthouse-kallakuga filmifestivalilt “Peegel”, mis on saanud nime Andrei Tarkovski samanimelise filmi järgi.

Filmi sisu: Anja on edukas noor õppejõud, kes loeb loenguid Byronist ja on romantilistes suhetes professorist kolleegiga, kuid kohtumine minevikuga keerab ühe hetkega kogu tema elu pea peale.

Ta on sunnitud põgenema valesüüdistuse eest ja teeskleb kodutut last. Teismelise mask ja tutvus sarnase, hulljulge  tüdruku Kristiinaga annab Anjale võimaluse  alustada uut elu. See on lugu ellujäämisest, südantsoojendavast sõprusest ja perekonna tähendusest.

Lisaks peaauhinna pälvinud filmile «Ma ei tule tagasi» näidati Films by the Sea festivalil väljaspool võistlusprogrammi veel kahte eesti filmi, Ilmar Raagi eelmist filmi «Kertu» ja Andres ja Katrin Maimiku «Kirsitubakat». 

Nii «Kertu» kui «Ma ei tule tagasi» osutus Vlissingenis publiku seas nii populaarseks, et festival lisas oma kavasse mõlema filmi lisaseansid suuremates saalides.

«Ma ei tule tagasi» linastub hetkel Tallinna, Tartu, Viljandi, Pärnu ja Haapsalu kinodes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles