Lea Dali Lion laulusaatest ja tulevikuplaanidest: nüüd võiks hakata bändi tegema

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Laula mu laulu» teise hooaja osalejad: Lea Dali Lion
«Laula mu laulu» teise hooaja osalejad: Lea Dali Lion Foto: Tiit Mõtus

Teise hooaja muusikalise telesaate «Laula mu laulu» kõik osalejad on selgunud ning teiste seas lööb saates kaasa ka aastaid avalikusest eemal olnud Lea Dali Lion, kes on taas tuule tiibadesse saanud. Elu24 uuris, miks naine nõustus saates osalema ja mida tulevik tema jaoks veel toob.

Miks olid nõus osalema teleprojektis «Laula mu laulu»?

See on kõige lahedam telesaade, mida ma olen kunagi näinud. See on täpselt see meeleline töö, mida mina teen.

Mis võiks olla saates Sinu jaoks suurim väljakutse?

Väljakutse toimus kohe esimeses saates. Ma pole nii kaua niimoodi esinenud ja laulnud ning olen viimastel aastatel suhteliselt vähe laval olnud. Esimene kontsert oli kõige raskem ja ületus minu jaoks.

Esimese saate salvestuse ajal kõik värisesid laua taga, aga Tõnis Mägi oli rahu ise ja ei saanud aru, mida me pabistame.

Kelle looming tundub Sinu jaoks kõige huvitavam olema, mida esitada?

Kõik on huvitavad. Läbi loomingu on kõige lihtsam inimest tundma õppida. Kui sa alguses inimesest ei tea midagi, aga kuuled ta lugusid, siis tead temast kõike. Seal on energeetiline informatsioon.

Kuidas alguses tundus mõte nädalaks ajaks teiste muusikutega kokku kolida?

Alguses oli hirmutav, sest olen aastaid olnud inimestest ja ühiskonnast eraldi, et tutvuda iseendaga. Kui keegi on kõrval, siis ei saa iseennast tundma õppida, sest meie energiad segunevad. Minu lapsed on aga nagu osa minust. Vahepeal oli periood kui suhtlesin ainult lastega ja olin nagu ühiskonna vaatleja.

Nüüd aga jälgivad Sind igal sammul kaamerad...

See oligi hirmutav. Ma olen ka väga inimpelglik, eelistan tavaliselt olla üksi. Nüüd on mu ümber võõrad inimesed.

Esimesel õhtul aga kadus meie vahelt eraldavad müürid ja olime nagu üks pere laua taga.

Mis on kõige positiivsem asi, mida Sa siit saatest enda jaoks saad?

Võimalus teha arranžeeringuid. Üks pool on see, mida ma teiste lugudega teen ning üritasin lugudele läbi iseenda läheneda. Peale selle ootan väga minu saadet, tahan, et nad kisuksid mu laulud lõhki ja teeksid neist midagi muud.

Mida on Sinult sel aastal veel oodata peale laulusaate?

Jaa, praegu kirjutan ohtralt uusi lugusid. See, mis siin toimub, inspireerib mind raudselt ja hakkan kohe stuudios nokitsema.

Tuli ka isu, et kokku panna bänd ja hakata plaati tegema. Hetkel on mul silmapiiril mõned «hea käekirjaga» inimesed, kellega võiks seda projekti koos teha.

Kuidas Sa enda loomingut iseloomustaksid või piiritleksid?

Olen väga vilets stiilide määramisel.

Sind on alati rokinaiseks peetud?

Võib-olla mu hääle pärast, aga olen ka diskot laulnud. Tegelikult ei osata mind eriti kuhugi liigitada. Ise ma kuulan absoluutselt igasugu muusikat seinast seina stiilidest. Mind on palju mõjutanud teismeeast alates punkmuusika. Palju olen kursis ka klassikaga.

Usun, et võin teha midaiganes, mul ei ole piiranguid. Ansambel Blacky aga kammitses mind kuidagi.

Meenub juhtum, kui ükskord mu juurde tuli peale esinemist mees, kes ütles, et ajas mind Lea Liitmaaga sassi. Mul olevat olnud Lea Liitmaa hääl, aga välimus on teine ja ta ei saanud aru, et tegemist on sama inimesega. See kuidagi üllatas mind.

Kanal 2 teleekraanidel jooksvas saates «Laula mu laulu» hakkavad üksteise lugusid sel hooajal esitama lisaks Lea Dali Lionile lauljatarid Eda-Ines Etti, Birgit Õigemeel ja meestest Ott Lepland, Chalice ehk Jarek Kasar, Tõnis Mägi ja Jaagup Kreem. Tulemas on ka üks väärikas üllatusesineja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles