Ühendkuningriigi klubimuusika kuumad tegijad kutsuvad Factorysse

Elu24.ee peotoimkond
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
DJ Markus Schulz
DJ Markus Schulz Foto: Promopilt

Ööklubi Factory seinad alles vibreerivad maailmakuulsa DJ Markus Schulzi muusikahelidest ja põrand pole veel õieti mahagi jahtunud, kui tehasehoonet ootab ees juba järgmine drum and bass`i mürts, mis paneb proovile kõrvakuulmise.

19. septembril astub pulti straight from the United Kingdom legendaarne ja kuum Optical ühes kuumaverelise MC Ryme Tymega. Kahe ülioodatud külalise muusikalainele aitavad pidulisi häälestada omamaised ja sugugi mitte tundmatud Raadio2 dnb saadete suurnimed nagu S.I.N, To-Sha ja Jozels, keda muusikanautijad tunnevad märksõnade Sin City, Tjuun In ja Grind järgi.

Foto: Promopilt

Kui suvisel palavikulisel Airport Jami nädalavahetusel sulatasid kümned hoogsad esinejad rahva ühtseks muusikat kaifivaks massiks, siis dnb laval märkasid stiiliaustajad küll millegi olulise puudumist - pikisilmi oodatud headliner Optical jäi lennuliikluse ootamatute häirete puhul sootuks kohale tulemata. Aga muusikamaailm tühja kohta ei salli ning nüüd ravib kuum DJ hinge ja südamesse jäänud igatsusvalu klubis Factory!

Optical ehk Matt Quinn on trummi ja bassi produtsent techstep`i ja neofunk sound`i suunal, plaadifirma Virus asutaja ja omanik, mida koos sõbra ning partneri Ed Rushiga aastaid väsimatult veab. Ta keeras stuudios nuppe juba ammu enne, kui seda breakbeat`idel põhinevat bassmuusikat hakati drum'n'bass`iks kutsuma.

Opticali nimi sai laiemale avalikkusele tuttavaks siis kui «Metalheadzi» alt nägi ilmavalgust tema tulevikukujunduslik «To shape the future». Järgmist albumit «Wormhole» peetakse žanri klassikaks ning järgnesid juba ka laineidlöövad «The Creeps» ja «Travel the Galaxy». Kuuldavasti näeb veel 2014. aastanumbri sees ilmavalgust ka järjekordne kauamängiv.

Jamaika verd MC Ryme Tyme ehk Sean Martins on üsnagi tuttav edulugu sellest, kuidas 12-aastaselt Lääne-India saareriigi tantsukohtades hiphopi ja funk`iga alustanud poisist sai Londonisse saabudes oma ainulaadse tunnetamise ja mängulisusega tegijaks algul klubis Sterns ja mitmetes raadiojaamades, hiljem aga hakkas noormees ise tantsumuusikat produtseerima.

Ta on teinud koostööd paljude tuntud elektroonilise tantsumuusika artistide, produtsentide ja plaadifirmadega nagu Audio, Optiv&BTK, Matrix, The Upbeats, Jade, Mindsacape, No U Turn, Moving Shadows ning on produtsent plaadifirmas 1210 Recording. Virusega seob the voice of neurofunk Ryme Tyme`i enam kui kümneaastane koostöö. Ed Rushi ja Opticaliga kahasse on sündinud näiteks remiksid «We enter», «Resurrection», «Get III» ja paljud teised.

Ja mõistagi saab Factorys nautida oma lemmikkuulsusi dnb -stiilis nagu seda on S.I.N, To-Sha ja Jozels, kes on mõnele võib-olla enam kõrvu jäänud Raadio2 eetriööklubides, kuid nüüd ilmuvad pidutsejate ette laivis. Kaugemal aga kumavad hingedeaja üllatajad Broken Tempo oktoobris ja Silentium Empire novembris.

Foto: promo

Kui olete alanud sügisest masenduses, siis teadke, et suvi jätkub klubis Factory, kus energiline tantsumuusika kütab teid taas kuumaks ja argimured ununevad tantsupõrandale jõudes sootuks!

Sündmuse lisainfo leiad SIIT!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles