Matkajat šokeerisid vanemad, kes panid väikelapse kaljuäärele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra matkajat šokeerisid vanemad, kes panid lapse kaljuäärele
Norra matkajat šokeerisid vanemad, kes panid lapse kaljuäärele Foto: Facebook

Norra läänerannikul asuvalt Preikestoleni kaljult avaneb suurepärane vaade ning paik on turistide seas väga populaarne.

Lysefjordi ääres asuva kalju kõrgus on 604 meetrit, edastab The Local.

Seal matkanud Fred Sirevåg märkas, et üks väikelaps oli koost täiskasvanutega. Teda pani jahmatama see, et laps oli kaljuäärele väga lähedal.

«Nad lasid lapsel roomata kalju ääre juures. Täiskavanud jätsid ta sinna sõna otseses mõttes üksinda, astudes paar sammu tagasi, et temast fotosid teha. Minu jaoks oli see õudne. Laps oleks võinud kalju äärele jõuda ja alla kukkuda. Minu silmis oli see ettevaatamatu käitumine,» selgitas mees.

Sirevåg oli paigas matkamas koos oma 11-aastase tütrega. Ta tegi foto ning siis läks vanematega rääkima. Ema ei soovinud suhelda, võttis lapse ja läks kaugemale.

«Kui sellelt kaljult alla kukkuda, on ellujäämise tõenäosus väike,» lisas norrakas.

Stavangeri turismiassotsiatsiooni juht Preben Falck sõnas, et Preikestoleni kalju kohta on antud hoiatus.

«Olen koos oma lastega külastanud Preikestolenit ning hoidnud nad kalju äärest eemal. Vanemad on erinevad, ma ei paneks kunagi oma lapsi sellisesse olukorda. Me ei saa panna vanemaid hoiatavaid silte, et ärge pange lapsi kalju äärele. Samuti on välistatud kaitsetara püstitamine, sest see rikuks vaatepildi,» teatas Falck.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles