Leonardo DiCaprio sai ÜRO kliimasaadikuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio Foto: SCANPIX

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon teatas, et USA näitleja Leonardo DiCaprio sai ÜRO kliimasaadikuks.

DiCaprio ametikoha nimetus on United nations Messenger for Peace, mille raames on tema põhitegevuseks inimeste teadlikkuse tõtsmine kliimamuutuse suhtes, edastab smh.com.au.

39-aastane DiCaprio esineb kliimamuutuse teemalise ettekandega 23. septembril ÜRO kliimakonverentsil. See on päev enne ÜRO peaassambleed. ÜRO 193 liikmesriigi juhtidest paljud osalevad ka kliimakonverentsil.

«Leonardo DiCaprio ei ole vaid üks menukamaid näitlejaid, vaid ta on juba pikka aega pühendunud ka keskkonnaprobleemidele ja nendest teavitamisele,» teatas Ban.

DiCaprio asutas 1998. aastal omanimelise fondi, mille eesmärgiks on kaitsta Maa puutumatu loodusega alasid ning aidata kaasa looduskeskkonna säästvale kasutamisele.

Näiteks tegeleb DiCaprio fond Nepali tiigrite, Aafrika elevantide, mitmete mereloomade, kaasa arvatud haide kaitsmisega.

«Tunnen moraalset kohustust kõnelda inimkonnale tähtsatel teemadel ning kaitsta meie kõigi ühisvara -  loodust. Kuidas me suhtume järgnevatel aastatel kliimamuutusse, määrab ära kogu inimkonna ja meie planeedi saatuse,» teatas näitleja.

DiCaprio ütles pärast ÜRO saadikuks saamist, et talle on suureks auks see koht vastu võtta.

Hollywoodi staaridest on varem ÜRO saadikuks olnud Audrey Hepburn. Praegu on saadik Angelina Jolie, kes tegeleb inimõiguste teemadega, kuid ka Michael Douglas ja Charlize Theron. Samuti on ÜRO saadik holkaustist ellu jäänud Elie Wiesel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles