Linastub Ilmar Raagi uus mängufilm «Ma ei tule tagasi»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi «Ma ei tule tagasi» reklaamplakat
Filmi «Ma ei tule tagasi» reklaamplakat Foto: Efis.ee

Sel reedel jõuab kinodesse Ilmar Raagi uus mängufilm «Ma ei tule tagasi».

Eesti, Venemaa, Valgevene, Kasahstani ja Soome koostööna valminud film on üles võetud vene keeles ja vene näitlejatega.

Ambitsioonikat projekti on juba saatnud festivaliedu: auhindu on tulnud nii Ameerikast Tribeca festivalilt kui Venemaalt, Tarkovski filmi järgi nime saanud väärtfilmide festivalilt «Peegel».

Filmi sisu: Anja on edukas noor õppejõud, kes loeb loenguid Byronist ja on romantilistes suhetes professorist kolleegiga, kuid kohtumine minevikuga keerab ühe hetkega kogu tema elu pea peale.

Ta on sunnitud põgenema valesüüdistuse eest ja teeskleb kodutut last. Teismelise mask ja tutvus sarnase, hulljulge  tüdruku Kristiinaga annab Anjale võimaluse  alustada uut elu. See on lugu ellujäämisest, südantsoojendavast sõprusest ja perekonna tähendusest.

«Ma ei tule tagasi» on Ilmar Raagi neljas film.

Filmi peaosades on noor näitlejanna Polina Poškaruk ja lastekodust pärit Viktoria Lobatševa. Viktoria kohta on režissöör Ilmar Raag öelnud, et tema tausta tõttu uskus ta kõike, mida tüdruk kaamera ees tegi.

Filmi stsenarist Jaroslava Pulinovitš on tõusev täht vene teatrimaailmas. Soome operaator Tuomo Hutri on oma riigi üks tunnustatumaid kaameramehi.

Filmi peatootja on CTB Film, eestipoolne tootja on Amrion, Soomest Helsinki-filmi OY. Teised kaastootjad on Kazakhfilm ja Belarusfilm.

Vene suurim iseseisev filmitootmisfirma CTB on ka Eesti vaatajatele tuttav selliste filmidega nagu «Kukulind», Aleksei Balabanovi «Cargo 200» ja «Morfiin», kultusfilmid «Vend» ja «Vend 2» , parima võõrkeelse filmi Oscarile kandideerinud «Mongol», Bakur Bakuradze Cannes’i festivalil esilinastunud «Jahimees» ja «Shultes». Lisaks neile ka komöödiafilmid «Vene jahi eripära», «Vene kalapüügi eripära» jne.

Filmi pidulik esilinastus toimub Coca-Cola Plazas neljapäeva õhtul kell 19.00. Külalistena on kohal filmi ühes peaosas, Anja rollis, säranud Polina Poškaruk. Eesti esilinastusele tuleb kohale ka  helilooja Panu Aaltio, kes on Soome üks edukamaid filmimuusika loojaid. Teda on pärjatud 2012. aastal ülemaailmse filmimuusika kriitikute ühingu IFMCA auhinnaga parima dokumentaalfilmimuusika eest filmis «Metsa lugu».

Filmi eelarve on 1,5 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles