Venezuelas on tekkinud rinnaimplantaatide puudus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Implantaatidega rinnad
Implantaatidega rinnad Foto: SCANPIX

Venezuelas on tekkinud üleriigiline probleem, kuna rinnaimplantaadid on otsa lõppemas ning selle tõttu ei tehta enam nii palju rinnasuurendusoperatsioone kui varem.

Venezuela naised ja ilukirurgid on viimases hädas hakanud kasutama Hiinas toodetud mitte just väga kvaliteetseid rinnaimplantaate, mis sageli ei ole õige suurusega, edastab skynews.com.au.

Venezuela ostis varem rinnaimplantaate USAst, kus nende kvaliteeti on kõrge.

Venezuelal on juba mõnda aega probleeme välisriikide kaupade sisseostmisega, kuna elatakse säästurežiimil ning osa riike on kehtestanud kaubandusembargo.

Ilukirurgide sõnul on kohalikel naistel tekkinud psüühilisi probleeme seoses oma välimusega.

«Naised on hakanud kaebama, sest neile meeldivad teatud ilustandardid. Paljudel ei ole enam võimalik saada suuremaid rindu, kuna ei ole õiges suuruses implantaate,» teatas Venezuela ilukirurgide organisatsiooni president Ramon Zapata.

Venezuela on üks neist riikidest maailmas, kus tehakse väga palju iluoperatsioone.

Möödunud aastal tehti 85 000 rinnaimplantaatide paigaldamise operatsiooni.

Venezuelast rohkem iluoperatsioone tehakse USAs, Brasiilias, Mehhikos ja Saksamaal. Samas on nende riikide elanike arv märgatavalt suurem.

Venezuela ilukirurgi Daniel Slobodianki sõnul tegi ta varem peaaegu igal nädalapäeval rinnasuurendusoperatsioone, nüüd aga teeb kaks sellist operatsiooni ühes kuus.

Ta lisas, et puudus on erinevaid suurusi rinnaimplantaate, selle tõttu tuleb paigaldada kas suuremaid või väiksemaid implantaate.

Samas on Venezuelas hakatud üha halvemini suhtuma neisse, kes lasevad iluoperatsioone teha. Endine president Hugo Chavez nimetas venezuelalaste liiga suurt huvi iluoperatsioonide vastu hullumeelsuseks.

Sotsiaalmeedias on rinnaimplantaatide puuduse üle nii protesteeritud kui nalja visatud.

On ka neid, kes soovitasid venezuelalannadel rindade asemel nüüd suurendada oma vaimset potentsiaali.

Viidati ka populaarsele teleseebile «Sin Tetas, No Hay Paraiso» (Ilma suurte rindadeta ei ole ka paradiisi).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles