Ingrid Lukas ja Tuomo sel laupäeval taas Eesti publiku ees

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jazzkaar Vaba Laval: Ingrid Lukas ja Tuomo
Jazzkaar Vaba Laval: Ingrid Lukas ja Tuomo Foto: Kultuurikava.ee

19.-21. septembril avatakse Tallinnas Telliskivi loomelinnakus Vaba Lava – uus kaasaegne etenduskunstide keskus, kus kõrvuti sõna-, tantsu- ja muusikateatriga hakkavad toimuma ka kontserdid, kunstinäitused, kinoseansid, festivalid jpm.

Jazzkaarel on suur rõõm ja au sisustada laupäeva, 20. septembri õhtu, kus esinevad kaks karismaatilist isikupärast lauljat — Ingrid Lukas Zürichist ja Tuomo Helsingist.

Kontserdi avab Eestist pärit andekas muusik Ingrid Lukas, kes juba ligi 20 aastat elab ja tegutseb Šveitsis. Omanäolise lauljatari hääle ilu ja sisendusjõud on erakordsed. Ingrid toob oma muusikas kuulajani üldinimlikke väärtusi väga isiklikul moel. Lauljatar esitab koos trummari ja klahvpillimängija Patrik Zossoga värsket elektroonilise puutega loomingut uuelt peagi ilmuvalt kolmandalt heliplaadilt. Suur rõõm on üle pika aja neid suurepäraseid muusikuid Eestis taas näha ja kuulda.

Kontserdi teises pooles esineb Soome klahvpillivirtuoos, helilooja ja laulja Tuomo koos beatboxija Felix Zengeriga.

Kui Tuomo varasem looming on tugevasti inspireeritud soulist ja lemmikutest nagu Curtis Mayfield, Stevie Wonder ja Marvin Gaye, siis värskeim, neljas sooloalbum «The New Mystique» on pööranud uue lehekülje. 70ndate souli järel on ta oma loomingus liikunud pigem 80ndate ja 90ndate süntesaatorihelide ja rütmide juurde. Igal juhul on Tuomo särav lavamuusik, kelle plaatidelt kuuldav emotsionaalsus on ehedalt kohal ka igal ta kontserdil.

Tuomoga liituv Felix Zenger on oma tehnilise meisterlikkuse ja talendi eest saanud kiitust muuhulgas Pharrell Williamsilt ning tema hittvideot «Beatbox» on vaadatud enam kui 37 miljonit korda.

Piletid hinnaga 15.- / 10.- / 8.- Piletilevist ja kohapealt enne kontserdi algust.

Lisainformatsioon siin ja siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles