Treiler: Benedict Cumberbatch mängib uues filmis kuulsat koodimurdjat

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch Foto: SCANPIX

BBC seriaaliga «Sherlock» maailmakuulsaks saanud Briti näitleja Benedict Cumberbatch kehastab uues filmis Teise maailmasõja aegset kuulsat koodimurdjat Alan Turingit.

«The Imitation Game» sai hiljuti Toronto rahvusvahelisel filmifestivalil ühe peaauhinna, edastab sky.news.com.

Juba liiguvad ka jutud, et Cumberbatch võib saada Turingi rolli eest ka meespeaosatäitja Oscari.

Filmi peategelane Turing on matemaatik ja krüptoloog, kes murrab natsi-Saksamaa Enigma koodi, aidates sellega kaasa sõja kiiremale lõpule.

Tegelikus elus tegi Turing 41-aastasena enesetapu pärast seda, kui ta mõisteti homoseksuaalsuses süüdi ning suunati hormoonravile.  

Cimberbatch sõnas uue filmiga seotud intervjuus, et ta vastas kohe jaatavalt, kui talle pakuti koodimurdja rolli.

«Tegemist oli kunagi elanud kuulsa mehega, selle tõttu on tema kehastamine üsna vastutusrikas. Minu jaoks oli see uus väljakutse,» selgitas näitleja.

Cumberbatch lisas, et Turing oli geenius, kuid samas ei pandud tema saavutusi eriti tähele.

Lisaks Cumberbatchile näeb selles filmis veel ka Keira Knightleyt, Mark Strongi, Charles Dance´i ja Rory Kinneari.

Wikipedia: Alan Mathison Turing (23. juuni 1912 London – 7. juuni 1954) oli Briti matemaatik, loogik, informaatik ja krüptoloog. Teda peetakse üheks informaatika ja tehisintellekti loojaks.

Teise maailmasõja ajal tegeles Turing Bletchley Parkis krüptograafiaga. Ta oli lühikest aega Maja 8 juhataja ja osales sakslaste mereväe Enigma koodi murdmisel. Ta aitas välja töötada mitmeid seadmeid ja tehnikaid, mis aitasid koodimurdmisele kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles