Pildid: paavst laulatas 20 «patus» elanud paari

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paavst Franciscus laulatas eile Vatikanis Püha Peetruse basiilikas 20 paari, kes katoliiklaste silmis elasid «patus».

Asjatundjate sõnul näitas katoliku kirik selle sammuga, et on muutunud teatud küsimustest liberaalsemaks, edastab Reuters.

Viimati toimus massilaulatus 2000. aasta oktoobris ning siis viis selle läbi paavst Johannes Paulus II laulatades 16 paari.

Vatikani raadio teatas enne massilaulatust, et osad laulatatavad paarid elavad aastaid koos ja osadel on üsna suured lapsed.

Franciscus, kes on üle 1300 aasta esimene paavst väljapoolt Euroopat, on näidanud üles tolerantsust küsimustes, mille suhtes katoliku kirik on aastasadu olnud konservatiivsel seisukohal.

Franciscuse sõnul peab katoliku kirik suhtuma «lõdvemalt» sellistesse nüüdisaegsetesse teemadesse nagu abort, rasestumisvastased vahendid ja homoseksuaalsus.

Paavsti sõnul ei pea tema ega katoliku kirik kedagi kritiseerima ega hukka mõistma.

Franciscuse liberaalne suhtumine on kardinaalselt erineva tema eelkäija, paavst Benedictus XVI omast, kelle arvates võib traditsionaalse perekonna kadumine tuua kaasa inimkonna väljasuremise.

Argentina päritolu Franciscusel on teistsugune suhtumine ning ta loodab muuta ka Rooma kuuria suhtumist tabuteemadesse.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles