Briti prints Harry saab täna 30-aastaseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritiannia printsil Harryl täitub täna 30. eluaasta.

1984. aastal sündinud Henry Charles Albert David võtab elu oma vanemast vennast Williamist kergemalt, kuna temal ei ole nii palju esinduskohustusi, edastab mtv.fi.

Prints Harry on Briti troonipärimise järjekorras neljas, kuid prints Williami ja ta naise, Cambridge`i hertsoginna Catherine´i teise lapse sünni järel langeb viiendaks.

Troonipärija on prints Williami ja prints Harry isa, prints Charles.

Militaarhelikopteri piloodi koolituse saanud Harry on teeninud Briti vägede koosseisus Lõuna-Afganistanis Helmandis.

Nooremana nautis Harry noorema venna rolli ja pidutses üsna palju. Meedia kajastas ka juhtumit, milles Harry jäi Las Vegases kõmufotograafi kaamera ette palja istmikuga.

2004 – 2011 oli Harry kokku- lahku suhtes Chelsy Davyga. Siis oli tal kaks aastat suhet Cressida Bonasiga, kuid nüüdseks on tal nii-öelda suhtevaba.

Harry sõnas enne sünnipäeva intervjuus, et tunneb end natuke vanana.

«Tunnen end juba natuke vanana. Vanuse järgi ei saa seda aga veel öelda. Loodan, et oma südamelt olen ikka noor,» lausus prints ajakirjanike usutluses.

Prints Harry ja prints Williami ema, printsess Diana hukkus 1997. aastal Pariisis autoõnnetuses.

Pärast keskkooli lõpetamist tegi prints Harry heategevustööd Austraalias ja Lesothos. Siis läks ta õppima Sandhursti sõjaväeakadeemiasse, pärast mille lõppu arvati ta kuninganna Elizabeth II ihukaitse ratsarügementi teiseks leitnandiks.

Prints Harry on ka mitmete heategevusorganisatsioonide patroon ja esindab kuninglikku perekonda.

Prints Harry 30. sünnipäevaks avati Londonis Madame Tussaud` vahakujude muuseumis tema vahakuju, millel on seljas sõjaväevorm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles