Itaalia piiskop palus maffial pühad paigad rahule jätta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia piiskop palus maffial pühad paigad rahule jätta
Itaalia piiskop palus maffial pühad paigad rahule jätta Foto: SCANPIX

Itaalia Calabria piirkonna piiskop pöördus maffiajuhtidele poole sõnumiga, milles palus katoliku kiriku pühad paigad rahule jätta.

Maffia kasutab pühapaiku ja pühakujusid selleks, et uued liikmed saaksid nii-öelda jumala silme all truudusvande anda, kirjutab The Telegraph.

Locri Gerace piiskop, monsignor Giuseppe Fiorini Morosini suunas oma palve 300 maffiajuhile, kaasa arvatud ka 80-aastasele ristiisale Domenico Oppedisanole, kes selle kuu alguses tabati.

Politsei sai enda valdusse lindistuse, millel on näha maffialiikmeid Reggio di Calabrias Polisis Neitsi Maarja palvelas tema kuju ees truudust vandumas.

Organiseeritud kuritegevuse grupeeringu N'drangheta poole pöördumises nõudis Mosrosini, et maffialiikmed madonna rahule jätaksid.

«Meieni jõudnud lindistustel on näha, et te käite palvetamas ja truudust vandumas Polisi Madonna kuju ees. Kunagi arvas katoliku kirik, et maffia kogunemised pühades paikades on lihtsalt rahvajutt, kuid nüüd on selle kohta kindel tõend,» seisab piiskopi läkituses.

Piiskopi sõnul võib maffia küll pühakute kujude ees palvetamas käia ja oma tegevusele õnnistust otsida, kuid jumal ei kiida seda kunagi heaks.

Morosini lõpetas oma kirja lausega, et kirik ei mõista pattu langenuid hukka, vaid ootab neid oma rüppe tagasi, et nad saaksid andeks paluda.

Katoliku kirikul ja maffial on  pikaajaline side. Samuti on paljud mafioosod ebausklikud, kandes kaasas niinimetatud palvetamiskaarte, mille abil jumal pidavat neid politsei ja vaenlaste eest kaitsma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles